Celebrity se loučily s módní guru Čížkovou (†67): Sbohem, Františko | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Celebrity se loučily s módní guru Čížkovou (†67): Sbohem, Františko

Pohřeb módní guru Blesku Františky Čížkové (†67) v pražských Strašnicích
Pohřeb módní guru Blesku Františky Čížkové (†67) v pražských Strašnicích (Blesk – David Kundrát, Marek Pátek, Martin Hykl)

Spousta uplakaných očí za černými brýlemi. Slavní se naposledy loučili s královnou módy, publicistkou a návrhářkou Františkou Čížkovou (†67). V neděli 15. prosince po dlouhém boji podlehla těžké nemoci.

Už v době, kdy ještě vůbec nic netušila o chorobě, měla důležité životní krédo. „Řekla mi už před lety – užívej života teď, na nic nečekej!“ přiznala módní návrhářka Beata Rajská (57) se slzami v očích. Smuteční hosté v pátek před polednem zaplnili Velkou obřadní síň krematoria Strašnice. Nad rakví promluvila režisérka a scenáristka Tereza Kopáčová (49). „Rozuměla jsi nám v módě i v životě,“ zaznělo z jejích úst s tím, že Františka životem procházela se šarmem i sklenkou vína v ruce.

„Vždycky jsi tančila dál. Byla s tebou obrovská sranda. Život se s tebou nemazlil, ale ty s ním jo,“ řekla Tereza s pohnutím. Vděčně na Františku vzpomínala také Bára Kodetová (49). „Donutila mě zamyslet se nad svým ženstvím. Já jsem se vždy cítila líp v lese s bagančaty na nohou. Ona byla jemná, něžná a s manželem jsme ji měli rádi. Vzájemně jsme se respektovali,“ svěřila Aha! herečka a manželka houslisty Pavla Šporcla (46). Právě Františka ji přesvědčila, aby si nechala narůst dlouhé vlasy.

Teď mě nezastavujte

Synové zesnulé Martin, Michal a Jakub nechali mamince na poslední cestu zahrát například Pretty Woman. A při zajíždění rakve se smuteční síní nesla píseň kapely Queen Don‘t Stop Me Now neboli Teď mě nezastavujte...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Františky Čížkové (†67), módní guru Blesku

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.