Al Bano a Powerová zazpívají v Praze: Před 25 lety ztratili dceru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Al Bano a Powerová zazpívají v Praze: Před 25 lety ztratili dceru

Na koncertní pódia 
se po odmlce vrátili 
a opět sklízejí úspěch.
Na koncertní pódia 
se po odmlce vrátili 
a opět sklízejí úspěch. (foto ara)

Jejich život připomínal pohádku. Italský zpěvák Al Bano (76) a Američanka Romina Powerová (67) spolu strávili téměř třicet let. Celý svět miloval jejich hit Felicità. Pak ale zasáhl osud. Jejich nejstarší dcera Ylenia záhadně zmizela. Letos je to už 25 let...

Byli jako Romeo a Julie. Potkali se v roce 1967 při natáčení filmu a hned se do sebe zamilovali. Jí bylo šestnáct, jemu o devět víc. I přes nesouhlas rodin se o tři roky později vzali a za čtyři měsíce se jim narodila nejstarší dcera Ylenia. Začali zpívat a postupně se stali světově populárním duem. Když v roce 1982 přišli s hitem Felicità, fanoušci jim leželi u nohou. Milovali jejich písně i rodinnou idylku. Zdánlivě šťastné manželství, čtyři děti...
Pak přišel den, který jim změnil život, 6. leden 1994. Tehdy byla jejich třiadvacetiletá dcera Ylenia Carrisi viděna naposledy. Studovala literaturu v Londýně a plánovala, že se stane spisovatelkou. Aby nasbírala materiál pro svou knížku, přijela pár dní před koncem roku 1993 do New Orleansu. Zajímala se o pouliční muzikanty a lidi bez domova. Ubytovala se v hotelu s výrazně starším muzikantem Alexandrem Masakelem. Šestého ledna nechala na pokoji pas i všechny věci. Odešla a už se nevrátila. Co se stalo, nikdo neví.

Ten samý den ve večerních hodinách se v řece Mississipi utopila neznámá žena. Když ji strážce parku, který ji viděl sedět na břehu, upozornil, že je po otvíracích hodinách, prohlásila: „Patřím do řeky“ a vrhla se do vody. Záchranáři její tělo nikdy nenašli. Zda šlo o Ylenii, se nepotvrdilo.

Celý článek najdete v tištěné verzi Aha!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.