Kanyza odmítá práci! Vážná nemoc?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kanyza odmítá práci! Vážná nemoc?!

Herec Jan Kanyza
Herec Jan Kanyza (profimedia)

V seriálech či filmech stále hraje, ale návrat do divadla defi nitivně zavrhuje! Jan Kanyza (71) tvrdí, že ho k tomu vedou dva důvody: To, co se momentálně hraje, a také fakt, že zlenivěl.

„Jsou věci, na které by člověk měl ještě chuť, energii a sílu, ale které se nehrají! Mě bavilo vždy velké divadlo,“ zdůraznil herec. „A hlavně: Já nechci být zaměstnancem, já jsem na volné noze od 1. ledna 1979. Musel jsem mít tehdy v občance razítko, aby mě nehonili za příživnictví,“ zavzpomínal. „Nešel bych už do angažmá. Aby ta divadla nějakým způsobem existovala, tak já už jsem líný jezdit po zájezdech. A to se bohužel musí! A dnes se také hrají hry ve dvou třech lidech a logicky je to hodně textu. Kdo se to má učit a kdo si to má pamatovat,“ doplnil český hlas George Glooneyho (58) v rozhovoru pro radio Frekvence 1.

Chystá výstavu
Momentálně Jan Kanyza chystá výstavu svých obrazů nazvanou Květiny a zátiší, kterou zahájí v sobotu 8. června v Galerii u sv. Jakuba u Nového Bydžova.

Na video s Janem Kanyzou se můžete podívat zde:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.