Režisér Jakubisko (81) a jeho žena Deana (61): EXEKUCE! Přišli o dům za desítky milionů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Režisér Jakubisko (81) a jeho žena Deana (61): EXEKUCE! Přišli o dům za desítky milionů

Deana a Juraj Jakubiskovi.
Deana a Juraj Jakubiskovi.  (Robert Klejch)

Pohár přetekl. Roky se mluvilo tom, že je na vilu Deany (61) a Juraje (81) Jakubiskových v pražských Hodkovičkách uvalena mnohamilionová exekuce. Nyní se čas naplnil. Chlouba slavného režiséra byla prodána v dražbě. Vynesla dvanáct a půl milionu.

Na pohledávky ve výši několika desítek milionů to zdaleka nestačilo. Přitom producentka a režisér přišli o domov, který dlouho a s láskou budovali. „Nechci komentovat svůj soukromý život,“ řekla Deana deníku Aha! do telefonu zastřeným hlasem. Vzápětí se ozval její muž Juraj. „Dům byl pro nás už příliš velký. Syn se odstěhoval do centra Prahy a babička, matka mé ženy, je v nemocnici,“ vysvětlil český Felllini. Podle dostupných informací už dokončil natáčení filmu Perinbaba II. Perinbaba je na Slovensku na konci roku stejně kultovní snímek jako v Česku Tři oříšky pro Popelku.

Vilu s krytým bazénem a třemi poschodím, kde se celkem nachází 7 plus 1, nyní nabízí realitní kancelář k prodeji za 28 milionů. V přízemí je obývák, kuchyň, koupelna a samostatné WC, v patře se nachází hala, tři ložnice, WC a dvě koupelny, v nejvyšším patře pokoj s koupelnou, ateliér, terasa a schody do věže, kde je pracovna. V suterénu je samostatná bytová jednotka.

Dům jim dohodil Dietl

V Hodkovičkách bydlel s rodinou také scenárista Nemocnice na kraji města Jaroslav Dietl (†56). Poskytl Jakubiskovým přístřeší, když se přestěhovali ze Slovenska. Pak si koupili pozemek s domem, který nechal Juraj kompletně přebudovat podle svých představ. Zůstala jen část základů. Nyní o svouchloubu přišel.

 Jakubisko na pohřbu Ondříčka: Jeho rady předávám dál jako pedagog!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jugpetr
31. 5. 2019 • 13:13

[[[---Najítt nahe-zeeny ve vaší
oblasti na toto : da.gd/nahe

defakto
31. 5. 2019 • 12:30

... ta jeho Perinbaba je jedna neuvěřitelná blbost a ted dokonce natočil její druhý díl , škoda peněz které do toho vrazil !
... a co se týče jejich bydlení , oba dva jsou už v letech , stačilo by jim daleko menší a hlavně skromnější bydlení , třeba někde na sídlišti .

fjdksla
31. 5. 2019 • 11:30

Veškrnovo letiště byl Feničův nápad, nikoli Jakubiskův.

fjdksla
31. 5. 2019 • 11:25

Kdyby ten luxusní dům v žádané čtvrti prodali dobrovolně a včas sami, mohli mít 28 míčů. Takhle nemají ani polovinu.Buďto jim to nějak nemyslí, nebo byli přesvědčeni, že se jich, významných to umělců, exekuce netýká...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.