Ladislav Potměšil (73), hvězda Ordinace: Chodí, ale...UŽ NIKDY NEBUDE HRÁT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ladislav Potměšil (73), hvězda Ordinace: Chodí, ale...UŽ NIKDY NEBUDE HRÁT!

Ladislav Potměšil
Ladislav Potměšil (Foto: Dana Kolářová)

Ještě před rokem se Ladislav Potměšil (73) neobešel při chůzi bez chodítka. Dnes se už major Maisner pohybuje bez jakýchkoli berliček. „Chodítko už nepotřebuje,“ říká šťastně jeho manželka herečka Jaroslava Brousková (68).

V průběhu několika měsíců hvězda filmů Byl jednou jeden polda a Discopříběh absolvovala tři operace páteře za sebou. A při jedné z nich mu lékaři museli odstranit část jednoho obratle bederní páteře, protože hrozilo ochrnutí. Nikdo tehdy nevěděl, jestli se Potměšil ještě někdy postaví na nohy. Herec ale zabojoval a i když ho to celé martýrium stálo hodně bolesti, sil a trpělivosti, výsledek se dostavil. Chodí!

Smířil se

A s tím, že musel definitivně pověsit herecké řemeslo na hřebík, si hlavu neláme. „Smířil se s tím celkem dobře. Manžel s titanem v zádech chodí a to je to nejdůležitější,“ komentuje hercova manželka, která je s Potměšilem už šestačtyřicet let. Lékaři mu prý práci striktně nezakázali. „Takhle výslovně ne. Důrazně mu ale doporučili, aby se šetřil. A co si budeme říkat, v herectví se nedá šetřit. Záda manželovi už opravdu nedovolí hrát. Je rád, že je rád,“ pokračovala Brousková.

V rekonvalescenci

A protože Potměšil definitivně skončil se svoji profesí, odmítá zároveň o sobě informovat svět. „Nezlobte se, ale já jsem stále v rekonvalescenci a ještě dlouho budu. Dám vám ale manželku,“ řekl nám omluvně.

Paní Jaroslava, dcera legendárního herce Otakara Brouska (†89) a sestra Otakara Brouska ml. (61) alias Ťuldy byla sdílnější. „S bederní páteří měl Láďa už dlouho problémy, potom stačilo pár pracovních úrazů a za pár let se to všechno najednou teprve pořádně ozvalo,“ komentovala.

Čtyři operace v jednom roce

Přestože těžký zákrok, při kterém mu lékaři koncem roku 2016 museli odstranit část jednoho obratle bederní páteře, vedl náš nejlepší spondylochirurg Prof. MUDr. Jan Štulík (51), v následujícím roce šel ještě dvakrát pod nůž kvůli zádům. „Pan profesor je ale zázrak, Láďu nám zachránil! Aby toho nebylo málo, ještě mu museli operovat kýlu, takže to byly čtyři operace v jednom roce,“ popisuje Brousková.



Přečtěte si
aviibab@...
16. 1. 2019 • 10:31

Držím mu palce!!! Ať oba manželé užívají života, určitě si už dost vytrpěli. A ať jsou příkladem pro ty, kteří si neváží života a myslí si v sedmdesáti a výše, že se bez nich zboří svět. Jsem jejich vrstevnice, tak vím, o čem mluvím. Méně je někdy více!!! Stáří potřebuje velikou kuráž!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.