Tabu Venduly Pizingerové: O čem s maminkou nikdy nemluvily | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tabu Venduly Pizingerové: O čem s maminkou nikdy nemluvily

Vendula Pizingerová
Vendula Pizingerová (Jakub Ludvík)

Říká se, že přežít své vlastní dítě je snad to nejhorší, co může rodiče potkat. Lidé, kterým se to stalo, jsou ve většině případů poznamenaní na celý život. Své o tom ví i Vendula Pizingerová (46), která se s touto bolestnou tragédii musela vypořádat úplně sama.

Prezidentka nadace Kapky naděje patří mezi nejsilnější ženy českého showbyznysu. Zažila hned několik tragédií, které by jiné ženy jen stěží unesly. Jednou z těch největších životních neštěstí byla smrt dcery Kláry, kterou měla se svým manželem Karlem Svobodou (†68).

Dcera Klára onemocněla leukémií a zemřela, když jí bylo pouhých pět let. Smrt Vendula nesla velmi těžce. V těchto smutných chvílích jí nebyla oporou, kdy to zrovna nejvíce potřebovala, ani její matka. Do nemocnice sice za Klárkou chodila, ale po její smrti prý dělala, jako by se nic nestalo. „Když Klára odešla, a moji rodiče na ni byli hodně vázaní, tak jsme nebyla s mámou vůbec schopné o tom spolu mluvit. Trvalo to do té doby, než maminka zemřela. Takže jsme o tom nemluvily nikdy,“ řekla Pizingerová podle týdeníku Sedmička.

Důvodem, proč o této tragédii její matka nemluvila, bylo zřejmě její vlastní trauma z minulosti. „Moje máma měla dítě, syna. A ten umřel tři dny po porodu. Já jsem tehdy byla malá holka. Máma s babičkou mi říkaly takovou větu, kterou jsem tehdy, jako dítě, považoval za klišé. Nikdy se nechtěj dívat do hrobu vlastnímu dítěti. Vůbec jsem tomu nerozuměla, ale teď si na to vždycky vzpomenu, že ta moje rodina, a i ta máma, tím byla poznamenaní,“ řekla Pizingerová.

Utrpením, kterým si prošla její maminka a později i samotná Pizingerová si umí představit jen málokdo. O to více je obdivuhodné, jak se s celou tragédií dokázala vyrovnat. Smrt její dcery ale nakonec pomohla jiným. Tři dny po smrti Kláry se Pizingerová rozhodla založit se svým tehdejším manželem nadační fond Kapka Naděje, který pomáhá nemocným dětem.

„Byla to pro mě terapie. Víme, že člověk se v životě musí něčeho držet, že nemůže jen tak existovat. A kdybych neměla nadaci nebo kdybych nemohla pomáhat nemocným dětem, což jsem koneckonců své dceři slíbila předtím, než zemřela, nevím, jak by to se mnou dopadlo,“ řekla podle týdeníku Sedmička Pizingerová.

Vendula Pizingerová: Manželovi nahotu schvaluji! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.