Herečka Jana Štěpánková (84): NALÉHAVÉ VOLÁNÍ Z NEMOCNICE | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herečka Jana Štěpánková (84): NALÉHAVÉ VOLÁNÍ Z NEMOCNICE

Jana Štěpánková
Jana Štěpánková (archiv Blesk)

Bude to sice už měsíc, co je legendární doktorka Králová z Nemocnice na kraji města hospitalizována se zápalem plic, ale blýská se na lepší časy. „Na svátky bych už měla být doma,” sdělila Aha! nadšeně Jana Štěpánková (84). 

Když herečka skončila na jednotce intenzivní péče ve vinohradské nemocnici v Praze, bylo jí tak zle, že sotva mluvila a vůbec nedoufala, že se z toho nedostane. „Horečky nemám, ale mám k tomu zápalu ještě plicní embolii a je mi moc mizerně. Nevím vůbec, jestli to se mnou bude ještě někdy dobrý,” posteskla si před necelým měsícem. Těžce při tom dýchala a mluvila slabounkým hláskem.



Doma je doma...

Teď už je jí mnohem lépe. „Jsem pořád v nemocnici, ale je to se mnou opravdu lepší. Bylo mi slíbeno, že před svátky mě pustí domů,“ pravila včera už celkem zvesela herečka. „Tím nechci říct, že se tu o mě špatně starají. Naopak tu mám výbornou péči. Doma je ale doma...“ řekla s tím, že se hodně těší na rodinu: „Už abych byla mezi nimi.“



Je ještě slabá

Štědrý den a vůbec celé svátky stráví s rodinou syna Jana (55), kterého má se slavným televizním režisérem a manželem Jaroslavem Dudkem (†68). „Budou mne obskakovat, opečovávat a já nebudu dělat vůbec nic. A také že ještě nemohu nic dělat. Jsem ještě příliš slabá, říkali páni doktoři,“ komentovala Štěpánková s tím, že se k synovi už moc těší. „Jsem s nimi každé Vánoce. A moc ráda! Všechno se ale mění. Měla jsem malé vnučky, teď mám velké holky, které chodí na vysokou,“ dodala herečka.

Práce se odkládá
K herectví se Jana Štěpánková hned tak nevrátí. „To v žádném případě! Ještě chvíli potrvá, než budu fit...” míní doktorka Králová snad vůbec z nejoblíbenějšího českého seriálu, který před nedávnem oslavil 40. výročí od prvního vysílání.

Vánoce se Zlatou
O svátcích se prý rozhodně uvidí také se svým bratrem Petrem Štěpánkem (70) a jeho manželkou Zlatou Adamovskou (59). „No jistě, to je už tradice. A také se o mne budou muset starat,” usmívá se herečka, která je prý ráda opečovávána.



Přečtěte si
illenne
12. 12. 2018 • 23:16

anka Tam, kde fungují dobře rodinné vztahy není nikdy rodič na překážku. Naopak, je to úcta a láska k Janě Štěpánkové. V čem byl její syn vychován, to oplácí.

anka
12. 12. 2018 • 16:11

Vy musite byt desne nestastny clovek. ....

defakto
12. 12. 2018 • 14:21

… tak to musí mít její snacha velkou radost , že je u nich každé vánoce nakvartýrována ! Chudák její syn , ten jí musí být pořád k dispozici , nikdy jsem ho neviděl jak doprovází svou manželku , ale matinku tu doprovází snad všude .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.