Takhle kovář Gott hraje ve videoklipu! Pomáhá mu Charlottka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Takhle kovář Gott hraje ve videoklipu! Pomáhá mu Charlottka

Kovář Gott v hlavní roli pohádky s Charlottkou.
Kovář Gott v hlavní roli pohádky s Charlottkou. (Marek Patek)

 Světlo světa konečně spatřil videoklip k česko-slovenské pohádce Když draka bolí hlava. Vznikl na titulní píseň snímku, kterou nazpíval Karel Gott (78) s dcerou Charlotte Ellou (12). Klip je první ochutnávkou pohádky, v níž kromě táty Karla a Charlottky hraje také Slavíkova nejmladší holčička Nellinka (10). Gottovu ženu ztvárňuje Kamila Magálová (67)

„Bylo mi ctí pracovat s takovým profesionálem ze Slovenského národního divadla,“ je nadšen Gott ze spolupráce s Magálovou, kterou jsme si u nás zamilovali v komediích Líbáš jako bůh a Líbáš jako ďábel režisérky Marie Poledňákové (76).

Odvedl kus práce

Gott tentokrát v roli postaršího kováře odvedl pořádný kus práce. Musel se ohánět kladivem, mačkat měchy a křepčit kolem kovadliny v hrubé lněné košili. A teď to nebude mít Slavík take jednoduché, protože se bude muset o filmovou slávu popasovat s tvrdou konkurentkou – dcerou Charlottou, která si s otcem zahrála už ve snímku Decibely lásky. V pohádce teď hraje kovářovu vnučku Barborku.

Tyhle ruce makaly

„Působí velmi přirozeně a věrohodně, takže o ni nemám vůbec obavy. To mám spíš o sebe, protože hraju postaršího muže, který je kovářem. V té pohádce taky musí působit, že umí kovat,“ zavtipkoval také pro Aha! zpěvák a dodal: „I když tyhle ruce už makaly...“ Stranou nezůstane ale ani Karlova mladší dcera Nelly Sofie, která si v pohádce zahraje Barborčinu kamarádku. „Obě nemají zábrany. A to je dobře,“ kvituje otec Gott.

Bude pochopen?

Slavík je z pohádky doslova nadšen. Velmi nerad totiž ve filmech hraje sám sebe. „Jsem rád, že nemusím hrát sebe samotného. Scénář mi předepisuje roli postaršího muže ošlehaného ohněm kovárny. Muže se zkušenostmi mysli, ale i rukou. Mou snahou je, aby diváci takto roli kováře v mém podání pochopili,“ svěřil v průběhu natáčení zpěvák.

Písničky z pera Davida s Patejdla:

Důležitou složkou pohádky jsou písničky renomovaných autorů v čele s Vašem Patejdlem (63), Michalem Davidem (57), Igorem Timkem (39) či Leškem Wronkou (57).

Zazní i hlas Postráneckého

Významnou roli v pohádce budou hrát i hlasy známých osobností, kde hlavně vtip a šarm Igora Timka (39) coby slovenské hlavy Draka a Libora Boučka (37) - české hlavy Draka slibují dobrou zábavu. Stejně jako důstojný hlas Václava Postráneckého (74), který zazní jako hlas starého Draka.

Kde všude se natáčelo:

V Budatínském zámku v Žilině, Hrčavě, Dolní Lomné, v pralese Mionši, Hrádku, Třinci, na Karvinském zámku.

Roli dostali i divočáci

Celkový počet natáčecích dnů byl 25. Bylo vyrobeno 120 originálních kostýmů. Natáčení se zúčastnilo cca 600 komparzistů. V pohádce uvidíme i zvířátka jako jsou divočáci, daňci, koně, klokani.

Premiéra v říjnu

V pohádce dále uvidíme Miroslava Šimůnka, Jána Koleníka, Zuzanu Mauréry, Kateřinu Brožovou nebo Miroslava Nogu. Premiéra je plánovaná v kině Lucerna v Praze již tento rok 24. 10. 2018.

 Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
malavelka
13. 7. 2018 • 10:12

Ale kovář bývá snad mladý a silný.....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.