Krach vztahu Pomeje: Jirko, tohle si přečti! DĚSIVÝ VZKAZ MANŽELKY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Krach vztahu Pomeje: Jirko, tohle si přečti! DĚSIVÝ VZKAZ MANŽELKY

Andrea Pomeje, Jiří Pomeje
Andrea Pomeje, Jiří Pomeje (Foto: Martin Sekanina, Martin Přibyl)

Nejen podle manželčina mínění potřebuje odborníka a nejlépe prý Karla Nešpora (65), českého psychiatra, který se specializuje na léčbu návykových nemocí. Jiří Pomeje (53) ale odbornou pomoc striktně odmítá!

Ještě před operací rakoviny hrtanu, když ležel v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích se zápalem plic, začal herec a dabér podle informací Aha! dostávat ataky neboli panické záchvaty úzkosti. Po alkoholu, kterým je zvyklý řešit problémy, sáhnout nemohl, a tak byl závislý na pomoci zdravotního personálu, samozřejmě manželky Andrey (29) a rodiny. „Doporučovali jsme okamžitě, že by bylo dobré vyhledat odborníky, protože ataky člověk sám velmi těžko zvládne. Pan Pomeje ale o nějakém psychologovi či psychiatrovi ani nepřemýšlel,“ prozrazuje Aha! zdroj z nemocnice.

O tom, že by nemocný herec potřeboval odbornou pomoc, je přesvědčena jak Andrea, tak jeho matka a sestra. „Jirka o tom ale nechce ani slyšet! Já jsem ale přesvědčena, že by mu takový pan doktor Nešpor velmi pomohl. Vždyť, kdo jiný si s ním může povídat o jeho problémech a pocitech. Jedině člověk, který o tom něco ví a má s tím velké zkušenosti,“ míní dýdžejka.

Pomeje, který se od ní odstěhoval, má ale stále svou hlavu a myslí si, že situaci zvládne sám. Rozhodně by ale neměl hledat útěchu v alkoholu, jak je jeho zvykem. „Alkohol na chvíli »pomůže«, ale zároveň může dokázat i pravý opak – panickou úzkost prohloubit!“ varují odborníci.

Panické záchvaty (ataky)

Patří mezi časté a přitom poměrně závažné poruchy. Hlavní projevem jsou záchvaty výrazné úzkosti, které nejsou spojeny se žádnou konkrétní situací a nelze je předvídat – přicházejí nečekaně. Tím se liší od fobií, u nichž je záchvat vyvolán konkrétním podnětem. Ataka trvá většinou do půl hodiny a vyznačuje se intenzivním strachem o život nebo strachem, že se přihodí něco hrozného. Časté jsou i tělesné příznaky – svírání až bolest na hrudi, třes, problém s dýcháním, nevolnost, závratě. Příznaky připomínají infarkt, není proto divu, že si dotyčný často volá rychlou záchrannou pomoc.

Kdo je Nešpor?

MUDr. Karel Nešpor je špičkovým odborníkem v oblasti závislostí Psychiatrické léčebny Bohnice. Roku 1976 ukončil studium medicíny, o 5 let později složil atestaci z psychiatrie. „Smích, relaxace, střízlivost.“ To je jeho motto. Je velkým bojovníkem proti alkoholu, všem doporučuje radikální NE! „Abstinuji ze solidarity s pacienty,“ říkává s úsměvem.

 Pomeje o svém alkoholismu: Piju jako každej normální chlap!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
18. 4. 2018 • 09:49

Panaická ataka je druh nejpříšerněšjší formy neurózy a zžít se s ní nelze. Myslím, že se upije, když nekejvne na pomoc. Je hnusný, že jeho diagnózy vytahuje Andrea + " personál " na světlo bóží , Andrea by měla dostat přes držku a personálu za porušení mlčenlivosti peníze dolů !

xcarodejka
16. 4. 2018 • 13:59

Není asi zvědav na přihlouplé komentáře nebo "vzkazy". Je určitě nejméně průměrně inteligentní. Zřejmě nemá takovou Toničku jako má pan Stanislav Fišer. Muži si někdy neumějí vybrat partnera pro život, ale vybírají si jen nepraktické typy. Já toro někdy mám naštěstí jen při výběru oblečení, jinak funguju snad dobře.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.