Troška před natáčením: Jsem utahaný! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Troška před natáčením: Jsem utahaný!

Populární režisér Zdeněk Troška je teď sice pořádně unavený, ale na natáčení své nové pohádky se moc těší.
Populární režisér Zdeněk Troška je teď sice pořádně unavený, ale na natáčení své nové pohádky se moc těší.

HOŠTICE U VOLYNĚ – Doslova jako kotě je v těchto dnech utahaný a unavený režisér Zdeněk Troška (54). Už od 23. července by měl začít s natáčením nové pohádky podle předlohy Jana Drdy Nejkrásnější hádanka, a právě v těchto dnech se nezastaví.


„Jezdíme po obhlídkách krajiny na jihu i západě Čech. Každičký kout, kde bychom rádi točili, musíme projet i několikrát. Kolikrát přijedu neskutečně utahaný, ale zase být celý den venku v, přírodě taky není k zahození,“ řekl deníku Aha! režisér. Spolu s ním jezdí architekt, osvětlovač i kameraman, kteří musejí mít dopředu představu, jak, kde a odkud se budou záběry pořizovat.

„Každý si myslí, že natočit film je hračka, ale to je šílená dřina, která má několik fází. Už se na ni ale strašně těším a jen doufám, že nám bude alespoň trochu přát počasí,“ přeje si Troška. Kliknutím zvětšetePohádka, ve které budou hrát Taťána Medvecká, Václav Vydra nebo Pavel Kikinčuk, známý právě z Troškových komedií Slunce, seno... jako Šimon Plánička, který do Hoštic přivezl metodu dojivosti krav podle hudby, by se měla natáčet především na západě a jihu Čech. „Západní Čechy využijeme hlavně pro hrady a zámky a jižní Čechy okolo Českobudějovicka a Strakonicka pro exteriéry i interiéry chalup, stavení, krajiny a tak dále,“ prozrazuje režisér, který je i autorem scénáře.

Premiéra Nejkrásnější hádanky bude začátkem příštího roku a slavný rodák z Hoštic má v zásobě ještě hotový scénář na komedii ze současnosti, nebo sérii detektivních příběhů. A k tomu stále koketuje s myšlenkou natočit pokračování Andělské tváře.


Autor: Martin Průša
Foto Aha! – Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.