Zázrak Jana Potměšila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zázrak Jana Potměšila!

„Na vozíku se člověk dostane do jinýho úhlu pohledu,“ říká Jan Potměšil.
„Na vozíku se člověk dostane do jinýho úhlu pohledu,“ říká Jan Potměšil. (jiří Hadač, Jiří Černohorský, Tomáš Vrbenský a archiv davida Drahomínského.)

V prosinci roku 1989 měl herec Jan Potměšil (51) vážnou dopravní nehodu a i přes oznámení lékařů, že zůstane nadobro upoután k invalidnímu vozíku, bere svůj handicap jako dar, který mu dal nové možnosti.

Jeho šance na přežití po nehodě byla velmi malá, měl prasklou spodinu lebeční a mohutné krvácení do hlavy, kde se mu pak utvořila sraženina.  Lékaři si nebyli jistí, zda sraženinu odstranit, což by mohlo nepříznivě ovlivnit mozek, ale šance na přežití by se zvýšila, nebo ji nechat vstřebat, ale riziko úmrtí by bylo vyšší. Nakonec se rozhodli pro druhou možnost a Jan o tom mluví jako o zázraku.

K návratu do života mu pomohla chuť překonávat překážky a víra v Boha. „Vždycky jsem se v kostelech cítil dobře. Víra v Boha se stala mou součástí,“ svěřil se Jan Sedmičce. V současnosti plave, lyžuje na monoski a také dále pokračuje ve své herecké kariéře. Jana Potměšila můžete ve hře Růže pro Algernon.

Na video s Janem Potměšilem se podívejte zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.