Mrkvička (78) z Policie Modrava: Překonal zákeřnou nemoc?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mrkvička (78) z Policie Modrava: Překonal zákeřnou nemoc?!

Herce sužovaly zdravotní problémy.
Herce sužovaly zdravotní problémy. (Foto pro Aha! – showpix.cz, profimedia.cz)

Po delší zdravotní pauze, kdy odřekl veškerá svá divadelní představení, se Ladislav Mrkvička (78) objevil na veřejnosti. Fotoreportéři zastihli přredstavitele šumavského učitele a patriota Emila Kintzla ze seriálu Policie Modrava na procházce centrem Prahy.

Zdá se, že herec vyhlásil nemoci válku. Letos v únoru se objevila informace, že ho údajně trápí krutá diagnóza – Parkinsonova choroba! „Do mého zdravotního stavu vám nic není,“ řekl deníku Aha! Mrkvička do telefonu a zavěsil. Přitom nebyl důvod, aby neřekl, že už je v pořádku a vrací se na jeviště. „On je občas neruda, ale jinak je to profík každým coulem,“ byl sdílnější jeho herecký kolega, který si nepřeje být jmenován.

Rozmyslel si to
Herec, který se v zimě údajně rozhodl, že se nebude léčit, si to zřejmě rozmyslel a dal na rady lékařů. Libuše Švormová (81), která s ním hraje v Divadle U Hasičů, potvrdila, že Mrkvička už je na tom dobře. „Představení Vstupte! hrajeme dál i po prázdninách a bez Ládi by to nešlo. V zimě byl nějak nemocný, nějaká představení se rušila, ale nyní je v pořádku a pojedeme také zájezdová představení,“ dodala herečka.

Parkinson ničí celé tělo
Jde o neurodegenerativní onemocnění centrální nervové soustavy, které přímo souvisí s úbytkem nervových buněk v části mozku nazvané Substantia nigra (černá substance). Tyto buňky za normálního stavu produkují dopamin, který zajišťuje přenos signálů mezi nervovými buňkami. Nedostatek dopaminu způsobuje, že pacient postupně není schopen ovládat nebo kontrolovat svůj pohyb.

Na video z Policie Modrava se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
12. 7. 2017 • 08:50

Pamatuji si jeho charizmatický hlas,,,, v dabingu, jako herce samotného se nedokáži vyjádřit asi průměr, ale hlas super

iFender
12. 7. 2017 • 07:47

Super Mrkev seta alias Karotka...herec 1A.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.