Aneta Langerová: Do kapes jí tečou miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Aneta Langerová: Do kapes jí tečou miliony!

Aneta Langerová vydělává na svých albech rekordní sumy, diktovat si už může i rekordní honoráře za vystoupení!
Aneta Langerová vydělává na svých albech rekordní sumy, diktovat si už může i rekordní honoráře za vystoupení!

PRAHA – Nové album Anety Langerové (20) nazvané Dotyk válcuje tuzemské hitparády. Za dva týdny se ho prodalo přes 30 000 kusů. To naší první SuperStar vydělalo už přes tři miliony korun. A díky dalším honorářům za vystupování tak Langerová pomalu, ale jistě přebírá žezlo nejen nejpopulárnější, ale i nejlépe vydělávající české zpěvačky!

Nové album Anety Langerové (20) nazvané Dotyk válcuje tuzemské hitparády. Za dva týdny se ho prodalo přes 30 000 kusů. To naší první SuperStar vydělalo už přes tři miliony korun. A díky dalším honorářům za vystupování tak Langerová pomalu, ale jistě přebírá žezlo nejen nej-populárnější, ale i nejlépe vydělávající české zpěvačky!

O takových prodejích, jakých dosáhla nová deska Anety Langerové, si může Karel Gott i Lucie Bílá nechat jen zdát. Langerová spolu se skupinou Kabát patří v Česku v prodeji cédéček k největším hvězdám. A tomu odpovídají i její příjmy. „Ke středečnímu dopoledni, tedy za šestnáct dní, se prodalo asi 30 180 kusů. U naší firmy se kromě Anety žádnému domácímu interpretovi nic podobného nedaří,“ říká Romana Pašková z vydavatelství Sony/BMG. Třeba zatím poslední vítěz SuperStar Zbyněk Drda vydal svoji desku Pohled do očí před dvěma měsíci a dodnes si ji koupilo jen 6000 lidí…

Jelikož nové album Anety stojí v rozmezí 310 až 349 korun, fanoušci za její novou desku už utratili okolo 10 milionů korun. Firma Sony/BMG má z jednoho cédéčka 190 až 200 Kč, zisk samotné zpěvačky dosahuje přes tři miliony korun. „Aneta nejenže prodává nejvíc desek, ale taky už skoro nejvíc stojí. Objednat si ji na nějakou soukromou akci vyjde i na 250 000 korun,“ říká jeden z hudebních producentů. Pokud k tomu připočteme zisky z reklamy a koncertních vystoupení, Langerová v pohodě zvládne za rok vydělat přes 10 milionů korun!

Jak se co platí?

Soukromé a firemní večírky

Nejlukrativnější honoráře jsou za vystoupení na soukromých večírcích. Za dvacetiminutové vystoupení (pět písniček) si absolutní špičky účtují statisíce. Pokud je u toho ale i živá kapela, honoráře ještě stoupají. Karel Gott si podle tisku účtuje za hodinový koncert s živou kapelou až půl milionu korun. Třeba skupina Kabát nebo Daniel Landa vystoupení na soukromých večírcích striktně odmítají, také u Anety Langerové v drtivé většině neuspějete. Pokud už kývne na nějakou komerční akci, musí pořadatel zaplatit kolem 250 000 Kč a Aneta má i řadu podmínek. Odmítá např. halfplayback (zpěvák zpívá živě, ale hudba je z cédéčka), vždy chce vystupovat živě s kapelou. A určitě se při jejím vystoupení nesmí servírovat večeře.
Mimochodem – slovenská skupina Elán si nedávno za čtyřicetiminutový »koncert« na večírku jedné bohaté české firmy řekla 980 000 korun a navíc chtěla, aby pořadatel sehnal na vlastní náklady pronájem aparatury a zaplatil pro skupinu luxusní bydlení. Firma nakonec odmítla…

Koncerty

Třeba Aneta Langerová si za běžný hodinový koncert účtuje 100 000 až 150 000 Kč. Doby, kdy Karlu Gottovi komunističtí mocipáni za vyprodanou Lucernu vyměřili gáži 900 korun, jsou prostě už dávno pryč.

Muzikály

Pro řadu zpěváků je to ideální reklama a hlavně pravidelný příjem. Hraje se totiž téměř denně. Menší hvězdy (Machálková, Kolář) berou za jedno představení mezi 6000 až 10 000 Kč, největší hvězdy pak dostanou až 15 000 Kč za večer.

Diskotéky

Tyhle štace obráží hlavně druhá a třetí liga a honorář dělá do 20 000 Kč. Pokud pořadatel získá nějakou slavnější tvář (třeba Bartošovou), může se honorář za 30minutové vystoupení zvýšit až ke 40 000 Kč.

Prodej cédéček

Zpěváci na začátku kariéry dostávají z jednoho prodaného nosiče šest až osm procent, ty největší špičky až 20 procent.

Televize a tantiémy

Kromě toho dostávají zpěváci a zpěvačky i tantiémy za to, že jejich písničky hrají rádia a televize. Lukrativní je i účast při televizních estrádách, kde jde ale hodně i o zviditelnění se. Díky tomu pak ti nejpopulárnější mají více koncertů a někteří dostanou nabídku i na natočení reklamy… I v tomto případě jde o těžké statisíce.

Kolik berou další?

  • Miss: 5000 až 15 000 Kč za přehlídku
  • Modelky: Ty nejlepší (např. Karolina Kurková nebo Hana Soukupová) berou v zahraničí za přehlídku až 1,2 milionu korun.
  • Moderátoři: Špičkový »spíkr« Marek Eben prý nejde pod 100 000 Kč za akci. Hodně vydělává i Leoš Mareš.
  • Herci: Nejlukrativnější jsou role v seriálu. Třeba herečka Kateřina Brožová si v seriálu Pojišťovna štěstí vydělala milion.
  • Baviči: Ti nejpopulárnější berou za televizní estrádu i 50 000 Kč.

Autor: (efk, red)
Foto Aha! – Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.