Dcera a vdova po Menšíkovi (†58): Po dlouhé době na veřejnosti! Co se stalo? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dcera a vdova po Menšíkovi (†58): Po dlouhé době na veřejnosti! Co se stalo?

Martina si s maminkou Olgou událost nenechala ujít.
Martina si s maminkou Olgou událost nenechala ujít. (Foto Aha! – Robert Klejch, ara)

Jako by se po ní slehla zem. Martina Menšíková (52), dcera Vladimíra Menšíka (†58), se naposledy objevila ve filmu Fotograf před dvěma roky a od té doby o ní nebylo vidu ani slechu. Až nyní za svého otce převzala pamětní medaili. Po dlouhé době se na veřejnosti objevila také její maminka a vdova po legendárním herci Olga.

Menšík byl nejen vynikající herec, ale také kreslíř a karikaturista, čemuž se ve volném čase věnoval. „Dělal si ze sebe neustále srandu, byl to takový jeho styl humoru a to jsem měla moc ráda. Karikaturu, jak se Vladimír namaloval a jak se sám viděl, jsme samy nabídly České mincovně, že ji může na rubovou stranu mince otisknout,“ řekla na tiskové konferenci Olga Menšíková, která podle sousedů žije sama v rozlehlém bytě a čas si krátí například vyšíváním obrázků inspirovaných lidovou výšivkou. Svoji tvorbu občas vystavuje.

Letošní 24. ročník Febiofestu již potřetí poctil dražbou zlaté a stříbrné medaile nezapomenutelnou hvězdu filmové a televizní tvorby. Národem milovaného herce a baviče si loni návštěvníci filmového festivalu určili sami. „Já jsem to nevěděla. Pro mě je příjemné překvapení, že to bylo v rámci ankety diváků. Myslela jsem, že to bylo rozhodnutí festivalu po dohodě s Českou mincovnou a chtěla bych za tatínka a za celou naší početnou rodinu poděkovat,“ svěřila dcera Martina. Zlatých medaili v hodnotě 13 950 korun vyrazí Česká mincovna na 60 kusů, stříbrných, které vyjdou na 950 korun, pak na 200 kusů. Co jí vadilo na Menšíkovi?
Přestože Menšíka poznala, už když byl známý a stala se jeho druhou manželkou, světla reflektorů jí vždy spíše vadila. Martina o mámě prozradila, že byla vychovávána velice puritánsky a vadilo jí i manželovo jadrné vyjadřování.

Kodet vs. Horníček
V předchozích ročnících získali medaili Rudolf Hrušínský (†73) a Limonádový Joe Karel Fiala (91). Letos mohou filmoví fandové hlasovat například mezi Jiřím Kodetem (†67) či Miroslavem Horníčkem (†75).
Přijede Kusturica
Letošní Febiofest, který startuje už 23. března, poctí svou návštěvou Jan Tříska (80). V Americe žijící český herec převezme cenu za přínos světové kinematografii. Vedle něho přijede také srbský režisér a hudebník Emir Kusturica (62), který studoval v Praze. Mezi jeho nejznámější filmy patří Underground a Černá kočka, bílý kocour.

Jak probíhalo slavnostní předávání se můžete podívat v našem videu:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
bursik
16. 3. 2017 • 12:17

oskliva dcera,ty deti vubec jsou dost jednoduche .On byl herec rezimu,nejhorsi jak delal Silvestry a pak ve filmu predaky partaky atd.Mnohem virtuozneji zahral vazne role nez ty frky pred 89

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.