Kolja: Lichotil Šafránkové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kolja: Lichotil Šafránkové

Kytici přinesl Libuši Šafránkové i Andrej Chalimon, který si s ní zahrál ve filmu Kolja.
Kytici přinesl Libuši Šafránkové i Andrej Chalimon, který si s ní zahrál ve filmu Kolja. (Aha! – Dalibor Puchta)

ZLÍN – Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Zlín 2007 se může pyšnit další uznávanou a respektovanou hereckou osobností. Do Baťova města totiž přijela oblíbená Libuše Šafránková (51), která se většině diváků zapsala do paměti hlavně díky nezapomenutelné pohádce Tři oříšky pro Popelku.

Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Zlín 2007 se může pyšnit další uznávanou a respektovanou hereckou osobností. Do Baťova města totiž přijela oblíbená Libuše Šafránková (51), která se většině diváků zapsala do paměti hlavně díky nezapomenutelné pohádce Tři oříšky pro Popelku. Na »Popelku« se moc těšil i Andrej Chalimon (18), který si s ní zahrál před deseti lety ve Svěrákově filmovém trháku Kolja. „Vy se vůbec neměníte,“ zalichotil nestárnoucí Libušce Chalimon.

Prvním místem, které v rámci svého nabitého programu navštívila, se stal kulturní dům Alternativa, kde si včera hned od rána povídala s převážně dětským publikem, a otevřeně odpovídala na otázky, kterými ji děti zasypávaly! Oblíbená herečka a manželka herce Josefa Abrháma se společenských akcí účastní jen velmi sporadicky, ve Zlíně ale všechny nesmírně překvapila. Stále se usmívala, nebyla skoupá na slovo a dokonce prozradila, jaké to bylo s její hereckou kariérou v úplných začátcích. „Když jsem byla mladá, brali mě hodně jako naivku a posuzovali mne podle toho, jak vypadám. Vždycky jsem ocenila, když mě režisér obsadil do takové role, která tuto domněnku vyvrátila,“ řekla Šafránková v průběhu besedování s dětmi, které bylo doprovázené ukázkami z filmů.

S milou a veselou herečkou se také přišel přivítat ruský herec Andrej Chalimon, aby spolu odpovídali na otázky ohledně společného natáčení oscarového filmu Kolja. Na závěrečném víkendovém galavečeru festivalu pak Šafránková převezme uznání za tvůrčí přínos ve filmové tvorbě pro děti a mládež.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.