Bratr zpěvačky z Boney M: Po otevření garáže přišel šok! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Bratr zpěvačky z Boney M: Po otevření garáže přišel šok!

Zpěvačka ze skupiny Boney M. a její bratr.
Zpěvačka ze skupiny Boney M. a její bratr. (Foto: Profimedia.cz, ara)

Liz Mitchell (64) se proslavila jako zpěvačka legendární kapely Boney M. A zatímco ona proslula hudebními »bombami« jako Rivers of Babylon či Rasputin, její mladší bratr měl v záloze bomby skutečné ‒ v garáži měl arzenál výbušnin!

Rodilý Jamajčan se jmenuje Burnell »Bernie« Mitchell (63), ale když v roce 1993 konvertoval k islámu, změnil si jméno na Khalid Rashad. V západní části Londýna vedl Rashad mimo jiné mešitu An-Noor a do hledáčku policie se dostal už loni, kdy policie vyšetřovala vraždu prominentního londýnského imáma Abdula Hadi Arwaního (†48) – ostrého kritika režimu syrského prezidenta Bašára Asada (51). Kázal právě v An-Noor...

Objev při razii
Při razii u Rashada doma nedaleko stadionu Wembley totiž policie našla kromě 226 gramů plastické trhaviny PE4, zápalné šňůry či roznětky i několik pušek a nábojů. Rashad ale nezákonné držení výbušnin a munice popírá, natož nějaké napojení na teroristy. „Někdo mi to tam musel podstrčit, já to tam nedal. Nechci na nikoho ukazovat prstem, protože jsem při tom nikoho nechytil, chci pouze očistit svoje jméno,“ hájil se Rashad u soudu. Zájem tajných
Tam navíc překvapil i tvrzením, že měl nabídku stát se agentem britské tajné služby MI5. „Odmítl jsem. Bylo by to nečestné vůči lidem, kterým sloužím. Byl bych pokrytec, kdybych na takovou nabídku kývl,“ říká. Nakonec prý souhlasil alespoň se schůzkou se členy protiteroristické jednotky SO15. „Řekl jsem jim, že veřejně bych pro ně pracovat mohl, ale ne jako tajný agent,“ dodal.

Abdul Hadi Arwani (†48)
Duchovní původem ze Sýrie, odkud musel uprchnout poté, co v r. 1982 fotil následky vládního masakru ve městě Hama a dostal za to trest smrti. Otce šesti dětí našli zastřeleného loni v dubnu v autě ve čtvrti Wembley. Z jeho vraždy obvinili Leslieho Coopera (37).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.