Pořadatel Svobodova koncertu - Hrozí mu krach! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pořadatel Svobodova koncertu - Hrozí mu krach!

Sámer Issa (vpravo) nedávno hrozil Nejedlému odchodem. Zatím ale v jeho společnosti zůstává.
Sámer Issa (vpravo) nedávno hrozil Nejedlému odchodem. Zatím ale v jeho společnosti zůstává. (Aha! – Marek Pátek, Dalibor Puchta)

PRAHA – Jan Nejedlý (36), pořadatel monstrózního koncertu na počest Karla Svobody (†68), má další obrovské problémy! Nejenže se jeho mega akce 24. května v Sazka Areně kvůli odmítnutí největších hvězd (Gott, Vondráčková, Matuška a spol.) a skandálu s podivnou nadací Český mozek vůbec neuskuteční, navíc mu teď kvůli soudní exekuci dokonce hrozí i totální krach!

Hodně slibů, málo skutečnosti! Tak podle všeho vypadá práce produkční firmy Jana Nejedlého Česká produkce. Kromě nechvalně pokaženého koncertu k uctění památky tragicky zahynulého skladatele Karla Svobody má na kontě i průšvih s koncerty finalistů třetí řady »novácké« pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar, marné pokusy o pokračování filmového hitu Bony a klid, tahanice o práva na druhý díl Dívky na koštěti a pravděpodobně i zánik dívčí kapely 4LIFE.

„Pokud se Bony a klid 2 vůbec kdy začne točit, tak příští rok na podzim. 4LIFE normálně fungují a chystám jim desku,“ brání se Nejedlý. V kalendáři akcí této kapely se ale jako poslední skví koncert v polovině února, a navíc internetové stránky skupiny jsou vypnuté.

Nejedlý musel nedávno řešit i nespokojenost své nejslavnější ovečky Sámera Issy! „Sámerovi se nelíbilo, že s Nejedlým už nespolupracuje dramaturg Jaroslav Capanda a bez něj v České produkci nechtěl zůstat,“ dozvěděli jsme se od dobře informovaného zdroje. Sámer se ale s Capandou domluvil na další spolupráci i mimo svou produkční firmu, ve které proto zatím zůstává. Na jak dlouho, to nechtěl komentovat. „Nemám vám k tomu co říci,“ omluvil se Issa do telefonu a zavěsil.

Jan Nejedlý teď ale řeší zatím nejtvrdší oříšek své producentské kariéry. Na jednoho z vlastníků České produkce, firmu Gif spol. s.r.o., jejímž stoprocentním vlastníkem je právě Nejedlý, totiž soud uvalil exekuci. Právníci se shodují v tom, že to prakticky znamená zánik firmy! „Rozhodnutí zakazuje povinnému nakládat s jeho obchodním podílem, což prakticky znamená, že může dál podnikat, ale nesmí svůj podíl prodat nebo zastavit. S největší pravděpodobností bude stanoven likvidátor. Pokud by ale dotyčný dlužné peníze zaplatil ještě před tím, než soudní rozhodnutí nabude právní moci, může společnost ještě zachránit.“ říká pražský advokát Jakub Drábek.

„V srpnu 2006 byl dluh ve výši 180 tisíc korun, kvůli kterému to všechno vzniklo, plně uhrazen,“ tvrdí Nejedlý. Zápis v obchodním rejstříku o uvalení exekuce na jeho obchodní podíl přitom pochází až ze září. „Nechci nikomu sahat do svědomí, ale i kdyby pan Nejedlý mluvil pravdu, už dávno by si vymohl výmaz té exekuce z obchodního rejstříku. Vždyť mu to nedělá dobrotu v podnikání a každý, kdo by našel zmínku o zastavení jeho obchodního podílu, by s ním odmítal spolupracovat,“ míní ale jeden z Nejedlého kolegů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.