Z Třísky se stal otrok | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Z Třísky se stal otrok

Jan Tříska se už nemůže dočkat, až ztvární otroka Kalibana v Shakespearově Bouři.
Jan Tříska se už nemůže dočkat, až ztvární otroka Kalibana v Shakespearově Bouři.

PRAHA – Legendární herec Jan Tříska (70) se nechal opět zlákat k účinkování v úspěšných Letních shakespearovských slavnostech, které se každoročně konají na Nejvyšším purkrabství Pražského hradu.


Ty letošní se mohou pochlubit ještě druhou scénou na nádvoří Lichtenštejnského paláce.

Milovník zdravého životního stylu a joggingu se vrací na shakespearovskou scénu po pěti letech, kdy zde exceloval ve hře Král Lear. Tentokrát se divákům představí jako otrok Kaliban v Bouři, jejíž premiéra se plánuje na 21. června. „Roli už umím, učím se vše raději dopředu, nejlépe se mi nové texty studují na parkovištích, což je pro mě neutrální prostředí, které k memorování potřebuji,“ prozradil Tříska, jehož také potěšilo vnoučátko, které se narodilo jeho dceři Karle žijící v Americe. Kromě očekávané premiéry Bouře se na slavnostech můžete těšit na komedii Jak se vám líbí s Mariánem Labudou, na loňského Othella i úspěšného Kupce benátského s Bolkem Polívkou v hlavní roli.


Autor: (sab)
Foto Aha!: Marek Pátek

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.