Jan Antonín Pacák (†65): Bon soir, strejčku Jonatáne! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jan Antonín Pacák (†65): Bon soir, strejčku Jonatáne!

Zdrcený Pavel Vítek se s Pacákovou smrtí stále nemůže vyrovnat.
Zdrcený Pavel Vítek se s Pacákovou smrtí stále nemůže vyrovnat. (Aha!: Dalibor Puchta, Martin Přibyl)

PRAHA – Poslední rozloučení s výtvarníkem a hudebníkem Janem Antonínem Pacákem alias Jeňýkem (†65), který minulý týden podlehl po ročním boji s leukémii, rozesmutnilo všechny přítomné ve Velkém sále strašnického krematoria.

Poslední rozloučení s výtvarníkem a hudebníkem Janem Antonínem Pacákem alias Jeňýkem (†65), který minulý týden podlehl po ročním boji s leukémii, rozesmutnilo všechny přítomné ve Velkém sále strašnického krematoria. Bývalého bubeníka slavné skupiny Olympic přišli vyprovodit do nebe kromě Petra Jandy a Pavla Vítka ze známých tváří třeba Václav Neckář, Marie Rottrová, Josef Laufer, Eva Pilarová, Jan Kačer či Marta Kubišová. Na poslední chvíli dorazil i zahrádkář Přemek Podlaha, překvapivě se ale neobjevili Ivan Mládek, který je pracovně v německém Franfurtu a Zdeněk Srstka, se kterým Pacák dlouhá léta vystupoval v televizních pořadech Čundrcountry show a Country hitparáda.

Pohřeb provázely dva proslovy Pacákových kamarádů a čtyři »Jeňýkovy« hity, včetně slavných písní Strejček Jonatán nebo Bon soir, mademoiselle Paris, kterou později převzal do svého repertoáru Petr Muk. Během nich z očí snad všech přítomných vyhrkly slzy smutku. Každý si v mysli promítal svoje poslední setkání s univerzálním umělcem, hudebníkem a grafikem, ale hlavně dobrým kamarádem a věčným optimistou.

„Naposledy jsme se viděli na Václaváku, kde točil pořad 13. komnata. Tam jsme si slíbili, že spolu vydržíme všechno. Bohužel, Jeňýk nevydržel,“ povzdychl si Václav Neckář. Vzpomínky a pohnutí dostihly i Evu Pilarovou. „Vzpomínám, jak jsme společně na začátku 80. let jeli na zájezd do Laosu a Vietnamu a Jenda tam svými čísly bavil celé publikum. Doma mám od něj dva jeho obrázky s věnováním, na které se strašně ráda dívám,“ přiznala nám Eva Pilarová, která ve strašnickém krematoriu smutně žertovala, že by v něm už měla zůstat, aby ji tam za chvíli nemuseli vézt.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.