Zdeptaný Petr Janda: Proč kolem něj umírá tolik lidí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zdeptaný Petr Janda: Proč kolem něj umírá tolik lidí?

Petr Janda pochoval už většinu blízkých.
Petr Janda pochoval už většinu blízkých. (Foto Aha!: Martin Přibyl, PČR, Facebook, ara)

Smrt mu předčasně zasahovala do rodiny i kapely. „Ani nevíte, jak já nenávidím pohřby. Mám už z nich noční můru,“ řekl Aha! lídr Olympiku Petr Janda (73). „Je to strašně těžké a je mi hrozně. Kdybych měl čas, dal bych si s hudbou na chvíli pauzu, ale když vidím, co se okolo mě děje, třeba měsíční pauza by mohla být už ta poslední,“ dodal smutně zpěvák, který po smrti sponzora skupiny Roberta H. (†64) přišel už v pořadí o šestého blízkého člověka.

SYN PETR (†35) – 2001

Dlouhých 11 let bojoval s nádorovým onemocněním na mozku, nakonec rakovině podlehl. „Věděl jsem, že umře, a myslel jsem si kvůli tomu, že to zvládnu lépe... Když mám trápení, hraju na kytaru, hodně mi to pomáhá, ta kytara zvládne zahrát smutně, trýznivě. Tenhle smutek už ale nezvládla ani ta kytara,“ přiznal zpěvák.

PRVNÍ MANŽELKA JANA (†45) – 1991

Při běžné prohlídce jí zjistili rakovinu vaječníků. „Nejsmutnější věta, kterou jsem kdy slyšel, byla od ní. To když po Vánocích odjela za maminkou a řekla mi, že chce umřít doma. Takže jsem ji ani umírat neviděl,“ vzpomínal rocker na první neštěstí v rodině.

MARTIN IPSER (†45) – 2012 

Zpěvákův dlouholetý kamarád a správce, který se mu staral o jeho sídlo a občas i dětičky, utonul. „On se strašně bál vody a jednou šel okolo rybníka, spadl tam. Chvíli plaval, ale pak už to prostě nezvládl. Dodnes má u rybníka pomníček,“ vyprávěl Petr.

MILAN PEROUTKA (†49) – 2013

Bubeník tragicky zahynul při nešťastném pádu ze schodů, když po koncertě v Karlových Varech už doma v Praze odnášel z dodávky svoji bubenickou soupravu. „Když ho ráno našli, měl blažený výraz. Asi z toho, že zachránil bubny a činely, sebe ale nezachránil,“ konstatoval Janda.

MIROSLAV BERKA (†42) – 1987 

Jeden ze zakladatelů Olympiku a hráč na klávesové nástroje se oběsil ve sklepě. „Bylo to kvůli penězům. Byl to gambler, jenže my jsme tenkrát tohle slovo ani neznali, nevěděli jsme, že je to nemoc. Kdyby ano, pomohli bychom mu,“ svěřil Janda.



Autor:  mir

Přečtěte si
ivoadler
9. 6. 2015 • 12:01

Musíme si to chlapsky přiznat - Janda prostě nosí smůlu. Navíc tomu jeho pindání nerozumím. Kdybych měl čas, tak bych si dopřál delší pauzu! On ho někdo honí?

briana
9. 6. 2015 • 10:49

Jděte už s tím Jandou do pr dele...

auslak
9. 6. 2015 • 08:01

v jeho věku to není nic nového . . . všude kolem umírají lidé

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.