Pavel Cejnar: Svoje děti budu hlídat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pavel Cejnar: Svoje děti budu hlídat!

 (Evropa 2)

Pavel Cejnar nikdy úplně nepřilnul k Praze jako ke svému druhému domovu, i když jako moderátor rádia Evropa 2 tu tráví stejně času jako v rodných Pardubicích. Na křtu nové knížky Zahradničení s kachnou Justýnou jsme ho vyzpovídali na téma zahrada, práce i děti

Už máš dostavený svůj snový dům?

Pavel: Zatím ne, ale letos na podzim už by mělo být hotovo.

A co zahrada, bude to spíš golfový trávník, květinová přehlídka a nebo pěstírna vlastní zeleniny?

Pavel: Bude to spíš golfový trávník, ale jeden záhon jsem si vydobyl a tam budou bylinky. Podle mě jsou čerstvé bylinky do jídla to nejlepší. Denně piju puerový čaj, ale ten tady asi nevypěstuju, díky bohu  za šnytlíkJ

Když už bude dostavěný dům, chystáš se také na syna, potažmo na děti?

Pavel: No určitě. Nejlépe syna i dceru.

Potkali jsme se na křtu rádia Pigy , kde byla představena knížka Zahradničení s kachnou Justýnou, máš pocit, že dnešní děti ještě čtou?

Pavel: Mám pocit, že asi nečtou tolik jako my, ale jejich zájem jde určitě podchytit i díky novým technologiím – tablety, počítače, chytré telefony… Občas je ovládají líp než dospělí, musí se na ně dávat pozor.

To je pravda, na internetu se děti často můžou dostat někam, kde to pro ně není příliš vhodné, ani bezpečné.

Pavel: Rodiče by své děti měly kontrolovat. Knížka, kterou tady dnes křtím patří pod značku Pigy. To je nejen veselá postavička, ale hlavně internetové rádio, které je primárně určené předškolním dětem. Myslím, že přesně takový obsah rodiče pro své děti hledají – zábavný, poučný a především bezpečný. Kromě pohádek a písniček je tady spousta originálních her, které děti rozvíjí. Děti se tady naučí jak mají správně cvičit, ale naučí se třeba i vařit jednoduché recepty. Od konce března si děti můžou Pigyho poslechnout nejen na webu, ale i z rádia.

Když jsme u rádia, tvoje domovské rádio Evropa 2 právě slaví 25 let, co podle tebe stojí za jeho úspěchem?

Pavel: Podle mě je to ta volnost a šarm a který Evropa 2 šíří. Já sám jsem na Evropě 10 let, takže taky slavím malé jubileum. Přeji mu, aby mu zůstala stejná šťáva a „drajv“ minimálně na dalších pětadvacet let!

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.