Nejpřítulnější pes světa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Nejpřítulnější pes světa!

Iriska miluje vodu.
Iriska miluje vodu. (: Martin PŘIBYL)

JETŘICHOVICE – Ještě před pár týdny byla Iriska jedinou zástupkyní plemene Saarloosův vlčák v České republice. Dnes už jsou v republice tři zástupci tohoto vzácného plemene. Přibyli k ní totiž její bratříček a sestřička.

Ještě před pár týdny byla Iriska jedinou zástupkyní plemene Saarloosův vlčák v České republice. Dnes už jsou v republice tři zástupci tohoto vzácného plemene. Přibyli k ní totiž její bratříček a sestřička. Na světě jich žije jen několik stovek, přitom patří k nejpřítulnějším vůbec! Chov Saarloosových vlčáků u nás zakládá chovatelka Monika Soukupová z Prahy.

Iriska, celým jménem Wolfsírius Covername Iris, k nám přicestovala jako malé štěňátko. Doma u nové paničky na ni čekala celá smečka československých vlčáků, které Monika Soukupová také chová, a okamžitě ji přijala za vlastní. „Je báječná a má úžasně milou a mazlivou povahu. Nikomu by neublížila,“ říká o Irisce její majitelka, která doufá, že se jí podaří odchovat štěňátka.

„Tihle psi jsou k lidem neobyčejně milí, přítulní a odevzdaní. Jejich mazlení spočívá v co nejtěsnějším kontaktu s člověkem, položí si hlavu do klína či se na vás namáčknou celou svou vahou a nekonečně dlouho setrvávají ve strnulé blaženosti. K dětem jsou jemní a nikdy nejsou agresivní! Navíc milují každou psí společnost a začlení se do jakékoliv smečky. Přesně vědí, kde je jejich místo a co si ke kterým členům můžou či nemůžou dovolit,“ dodává chovatelka. Tento týden mají chovatelé »vlků« sraz v Jetřichovicích na Děčínsku, kde plánují »svatby« svých miláčků a cvičí je.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.