Profesor T.: Střelba v centru Prahy! Filmaři měli strach | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Profesor T.: Střelba v centru Prahy! Filmaři měli strach

Kvůli Řezníčkovi zastavili dopravu.
Kvůli Řezníčkovi zastavili dopravu. (archiv TV Nova)

Noc, střelba, skřípění brzd, chaos, dva zavraždění. To všechno se dělo v centru Prahy jen proto, aby měl Pavel Řezníček (52) v seriálu Profesor T. co vyšetřovat. A běhal z toho mráz po zádech.

Šlo o jednu z nejnáročnějších akčních scén v krimiseriálu. „Natáčelo se na Praze 6, kde se protínají ulice Kolejní a Bechyňova. Toto místo jsme kvůli bezpečnosti uzavřeli jen pro potřeby natáčení,“ prozradil Aha! producent seriálu Matěj Chlupáček.

„K divoké jízdě auta jsme využili služeb kaskadéra, jen v detailních záběrech, ve chvílích střelby, byl vyměněn za herce. Střílelo se z klasické 9mm zbraně,“ zavzpomínal na dění před kamerou producent. Měl strach, aby všechno klaplo, včetně uzávěry ulice. Musely se například angažovat tři maskérky. „Normálně jsou na place dvě, ale v tomto případě šlo o poměrně náročnou scénu, pracovalo se rychle, tak jsme museli přivolat posilu,“ popsal náročnost nočních akčních scén producent.

Na video s Pavlem Řezníčkem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.