Paroubek o zmizení milionů: Klíče jsem měl jen já a Petra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Paroubek o zmizení milionů: Klíče jsem měl jen já a Petra!

Jiří Paroubek nepřímo obvinil svou ženu Petru, že z jeho bankovního sejfu zmizelo dohromady 5 milionů korun
Jiří Paroubek nepřímo obvinil svou ženu Petru, že z jeho bankovního sejfu zmizelo dohromady 5 milionů korun (Blesk:MARTIN PŘIBYL)

Záhadu svého trezoru se snaží vyjasnit expremiér Jiří Paroubek (66). Z jeho bankovního sejfu nezmizelo podle něj jen 3,5 milionu korun v dolarech, ale ještě dalších 1,5 milionu korun, když od něj odcházela manželka Petra (45). Klíče měli prý jen oni dva. „Já to nebyl,“ hájí se Paroubek.

Bývalý předseda ČSSD spolu se svým advokátem Petrem Michkem (44), který mu dolary svěřil, se ohánějí údajným videozáznamem z banky. „Důkazem by bylo video, pokud bychom zahájili trestní řízení, ale to my nechceme z etických důvodů. Je to matka mé dcery,“ řekl Paroubek.

Nechápe její počínání

Jeho stále ještě manželka se podle něj zapojila do kampaně v zájmu Zdeňka Bakaly, která ho má poškodit před blížícími senátními volbami. V nich kandiduje jako nezávislý s podporou sociální demokracie. Její počínání nechápe: „Petra ví, že bych si vydělal nějaké peníze, ví, že by se zvýšilo výživné a stále jde proti mé kandidatuře.“

Je to zlatokopka

„Gratuluji Petře, že se stala předsedkyní asociace českých zlatokopek,“ zaútočil na Petru Michek. „Já jsem se opravdu snažil s Petřinými advokáty dohodnout, aby mi ty peníze vrátila. Jestli mi moje budoucí bývalá kamarádka, která s námi jezdila na dovolenou, přestane brát telefon, tak ať si každý udělá názor sám,“ řekl na její adresu.

Nic nevzala, tvrdí

Petra Paroubková už dříve Aha! popřela, že by nějaké peníze vzala. „Když jsem odešla od muže, peníze jsem neměla, ač on tvrdí, že jsem zcizila společné peníze z trezoru,“ řekla. Paroubek ale řekl, že do sejfu měli přístup jen oni dva, a on prý peníze nevybral. „Ani duch svatý to nebyl,“ přisadil si Paroubek.

Advokát: Odpracuje si to u mě

Miliony z Paroubkova trezoru měly údajně sloužit na burzovní operace, které společně s Petrem Michkem plánovali. Advokát podle něj peníze v malých částkách vybíral z účtu, převedl na dolary a uložil je v sejfu Paroubkových. „Jiří za mnou přišel, že peníze ze sejfu zmizely, že je má Petra, a postavil se k tomu jako chlap, že to je jeho závazek, takže si to u mě odpracuje,“ vysvětlil Michek. Expremiér mu tak chce peníze svými radami splatit do čtyř let. Jen tento rok mu prý vydělal 1,1 milionu korun.

Kdo je Petr Michek

Advokát a dlouholetý přítel Jiřího Paroubka to zkoušel v minulosti s politikou. Dříve byl předsedou Národních socialistů, poté se angažoval v Paroubkově straně LEV 21 jako sponzor. V roce 2014 neúspěšně kandidoval na Znojemsku do Senátu za hnutí ANO. Letos zkouší dobýt horní komoru parlamentu na Prostějovsku v barvách Moravanů. Michek figuroval také v kauze tzv. Toflova gangu, což byl případ policejních vyděračů. Michek s gangem prý nedobrovolně spolupracoval, protože ho vydírali.

Paroubek pro Blesk: Peníze z bankovního sejfu mohla odnést má žena



Přečtěte si
ellka
7. 9. 2018 • 19:29

Kto je blbsi? Petra, ci Paroubek? Petra sa v mediach napr. priznala, ze predala ich spolocny dom v Taliansku, aby mala z coho zit. A blbec Paroubek jej necha kluce od trezoru. Ale ved zatial su manzelia, tak mina zo spolocneho

renataren
7. 9. 2018 • 14:39

To je tak bl..bé vysvětlení, že to snad i musí být pravda! 😂

hadafan
7. 9. 2018 • 13:57

Paroub a etika??Tak to už vůbec nejde dohromady a to jeho bla,bla,bla je jedna velká trapárna.Debiil by měl zalést a né ještě lhát v přímém přenosu.Je to hnůj.A Petra také.Vrána k vráně sedá ,tak at se ted sežerou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.