Po 32 letech se točí pokračování pohádky Perinbaba: Jakubisko na mrtvici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Po 32 letech se točí pokračování pohádky Perinbaba: Jakubisko na mrtvici!

Juraj Jakubisko přivolával mraky.
Juraj Jakubisko přivolával mraky. (Foto Aha! – Robert Klejch)

Zatímco při první klapce pohádky Perinbaba 2 v Kežmaroku poslušně sněžilo, v Průhonicích si počasí dělo co chtělo. Režisér Juraj Jakubisko (78) marně čekal, až se zatáhne. Jak předepisoval scénář. Vítr s českým Fellinim žertoval a honil mraky sem tam, takže mezi nimi stále probleskovalo slunce.

Herci na nádvoří zámku v Průhonicích mrzli v dobových kostýmech, technici marně přidržovali nazdobený vánoční stromek, komparzu létaly klobouky z hlavy. A na to všechno jukalo pro většinu národa vytoužené sluníčko. „Máme problém,“ přiznal smutně režisér Jakubisko. Už se zase pohroužil do příběhu a chtěl hlavně pracovat.  Jenže ten zatracený vichr mu dělal čáru přes rozpočet.

Dobře naladěný ze Slovenska, kde mu počasí splnilo všechny požadavky a zasypalo první scénu sněhem, se musel v Česku vyrovnat s tím, že plánovat počasí se nemá. Zataženo bylo několik týdnů předtím, teď to vypadalo na jaro. „Budeme muset přeházet obrazy,“ povzdechl si Juraj, který byl z počasí na mrtvici. Musel čekat, a spolu s ním celý štáb, až se zatáhne. Přesně tak, jak předepisoval scénář. Napoprvé to nevyšlo, ale třeba začne Jakubiskovi počasí jít brzy na ruku i v Česku.

 

Verešová si hraje na kněžnu!
Velké herecké příležitosti se dočkala modelka Andrea Verešová (36). Jako vznešená kněžna na zámku jistě dodá projektu i pořádný kus sex apealu. Jejího manžela knížete ztvární slovenský herec  Ľubomír Paulovič (64).
 
Potomci slavných
Roli v pokračování Pertinbaby má také vnuk známého slovenského herce Štefana Kvietika (†82). „Dědovi podobný nejsem. Myslím, že spíš babičce,“ prozradil Matúš Kvietik (25), který na Slovensku platí za sexsymbol. Filmovým architektem pohádky je zase synovec populární české herečky Stelly Zázvorkové (†83). S Jakubiskovými Jan Zázvorka (58) spolupracoval už na Báthory.
Zawadská: Babáková zemře, ať žije vdova!
Valérie Zawadská (58) coby kamioňačka Babáková v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 dnes večer zemře, proto se herečka raduje z nové práce na Perinbabě 2 „Hraju vdovu po starostovi. Pracovat s Jurajem je radost,“ řekla deníku Aha! a ruce si přitom ohřívala o horký čaj v kelímku.

Oživí Felliniho manželku!
Slavnou, ale bohužel již v roce 1994 zesnulou Perinbabu Giuliettu Masinu (†73), která byla manželkou legendárního italského režiséra Federica Felliniho (†73), hodlá Jakubisko oživit pomocí digitální technologie. Diváci tedy o ni nepřijdou. Stejně tak oživí i »Smrtku« Valérii Kaplanovou. Pohádka Perinbaba je na Slovensku na obrazovce každé Vánoce podobně jako u nás Tři oříšky pro Popelku.



Přečtěte si
ivoadler
7. 3. 2017 • 15:08

Čím je starší, tím je nesrozumitelnější. No, aspoň, že rozumí sám sobě.

dandova
7. 3. 2017 • 10:02

Německá verze Frau Holle je modernější a má spád.

defakto
7. 3. 2017 • 09:33

... škoda peněz na nový film , už první díl Perinbaby je strašná hovadina , Jakubisko točí další propadák !!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.