Poprvé v Česku: Nové ňadro má ze svého stehna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Poprvé v Česku: Nové ňadro má ze svého stehna!

Plastičtí chirurgové Tomáš Kempný a Thomas Schoeller (vlevo)z rakouského Innsbrucku při náročném operačním zákroku. Při něm vytvořili ženě nový prs z tkáně jejího podbřišku.
Plastičtí chirurgové Tomáš Kempný a Thomas Schoeller (vlevo)z rakouského Innsbrucku při náročném operačním zákroku. Při něm vytvořili ženě nový prs z tkáně jejího podbřišku. (pro Aha! – Karla Havlíková)

ZLÍN – Nový prs z jejího vlastního stehna vytvořili pacientce (52) z Ostravy plastičtí chirurgové ze zlínské nemocnice Tomáše Bati. Obě operace, tedy vyjmutí tkáně z nohy a následná rekonstrukce prsu, trvaly šest hodin.

Žena dostala už druhé „nové“ ňadro. „Má totiž genetické predispozice rakoviny prsu. O jeden už kvůli této nemoci přišla, ten jsme jí před dvěma měsíci vytvořili z její tkáně z podbřišku, což je běžnější metoda. K rekonstrukci druhého prsu jsme použili právě tkáň ze stehna,“ vysvětlil plastický a estetický chirurg Tomáš Kempný, který společně s profesorem Schoellerem ženu operoval.

Operované ženě se daří dobře a už se těší na návrat z nemocnice domů. „Mým snem je plnohodnotný život, jaký vede každá žena,“ svěřila se pacientka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.