Velikonoční mlsání: Medové jidáše podle Boženy Peřinové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Velikonoční mlsání: Medové jidáše podle Boženy Peřinové

Fotografie
Fotografie (internal)

Velikonoce jsou opět tady a my opět přemýšlíme, čím je letos ozvláštnit. Vyzkoušejte recepty našich čtenárů a prožijte příjemné svátky. 

Medové jidáše podle Boženy Peřinové

Potřebujete

500 g polohrubé mouky • 100 g másla • 250 ml mléka • 1 kostku droždí • 1 vanilkový cukr • 50 g cukru krupice • 2 vejce • sůl • 1 vejce na potření • med

Postup

Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouku, špetku soli, cukr, vejce a máslo pokojové teploty. Přidáme kvásek, zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Pak těsto vyndáme na vál, rozdělíme na 8 dílů a děláme různé tvary, které mají připomínat zavinutý provaz. Klademe na plech s pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 200 °C asi 15 – 20 minut. Upečené potřeme tekutým medem.

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.