PROSTŘENO: Kuřecí polévka s drobením podle Blaženy Beldové

Blaženka je zkrátka zkušená kuchařka, kterou plněné kynuté rohlíčky, zeleninový salát, svíčková z hovězího i srnčího, domácí knedlík a dezert „opilé hrušky“ nevyvedou z konceptu. O něco to horší to bude u stolu. Hostitelka je přece jen nervózní. Tu zapomene na sůl, tu dolít nápoje. Jídlo včetně vývaru s domácím kapáním je spíš vlažné než teplé. Odpustí to soupeři Blažence, když si u ní jinak pochutnají?
Kuřecí polévka s drobením podle Blaženy Beldové
Potřebujete:
2 kuřecí stehno • 1 pyramidka koření do vývaru (nebo pepř, nové koření, bobkový list apod.) • 1 cibule • 1 stroužek česneku • sůl • zmrazená kořenová zelenina • snítka zelené petrželové natě na ozdobu
Drobení:
1 vejce • 120 g hrubé mouka • 50 g dětské krupičky
Postup:
Ingredience na polévku dáme do hrnce s vodou a uvedeme pozvolna do varu, zeleninu přidáme až po chvíli. Když je maso měkké, vyndáme maso, obereme je z kostí, nakrájíme na kousky a vrátíme do vývaru. Do polévky zavaříme drobení, které jsme si z uvedených surovin vypracovali v tužší těsto a poté nastrouhali. Polévku dochutíme, ozdobíme petrželí a horkou podáváme.