Pečeme na Vánoce: 22 receptů na cukroví!
Než jsme se nadáli, máme tu první adventní neděli. Je tedy čas, aby se v našich domovech rozsvítil adventní věnec a zavonělo vánoční cukroví.
Přinášíme vám 22 osvědčených i méně známých receptů na pochoutky, které pak ozdobí váš vánoční stůl. A také několik rad, jak se při pečení vyvarovat zbytečných chyb a karambolů.
Zázvorky
POTŘEBUJETE: ✦ 150 g cukru✦ 1 vejce✦ 1 žloutek✦ 1 lžičku strouhané citronové kůry✦ 5 g mletého zázvoru✦ 150 g hladké mouky✦ ½ lžičky prášku do pečiva
Cukr, citronovou kůru, zázvor, vejce a žloutek ušleháme dohladka ručním šlehačem (trvá to asi 10 minut). Pak přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto.
Na pomoučněném válu vyválíme plát o síle asi 3 mm, vykrajujeme různé tvary, které dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Necháme odležet přes noc v chladu a poté zázvorky pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 10 – 15 minut dozlatova.
Dobrá rada: Zázvorky jsou po upečení tvrdé, měly by se péct s předstihem, aby se stihly uležet. Dejte k nim do krabice kousek jablka, díky němuž zvláční.
Další recepty naleznete ve fotogalerii...