Ridiho letní recepty! 8. díl: Míchaný salát s artyčoky!

I v úterý je tady další recept italského kuchaře Emanuela Ridiho (36) pro deník Aha!. Dnes si s ním můžete připravit dietní salát s artyčoky a parmazánem.
Potřebujete (na 4 porce):
-
4 artyčoky
-
4 cherry rajčata
-
citronovou šťávu
-
salátové listy
-
hrst petrželky
-
olej extra virgin
-
ocet balsamico
-
parmazán na posypání
-
sůl
Artyčoky musíme nejprve vyčistit: odstraníme vrchní tvrdé listy, odřízneme nohu a také špičku artyčoku. Poté je rozkrojíme napůl a očistíme od chloupků. Nakrájíme na tenké proužky a zakapeme citronem, aby nezčernaly. Přidáme olivový olej extra virgin, trochu petrželky, osolíme a necháme chvilku marinovat. Mezitím připravíme salát – smícháme salátové listy a půlky rajčat, dochutíme solí a octem balsamico. Nakonec přidáme artyčoky a posypeme parmazánem.
Salát s artyčoky patří mezi velmi lehká jídla.