Večeře s Aha! Což takhle dát si... Banány v karamelu!
Chystáte se i dnes grilovat? Pak tu pro vás máme recept na banány v karamelu. Ovšem nejsou to jen ledasjaké banány v karamelu, s námi si je můžete udělat s kokosem a pomerančem. A navíc je podávat s lívanci s rumovou smetanou.
Griluje: moderátor Pepa Libický
Pro 4 osoby
-
4 velké banány
-
5 lžic cukru
-
2 lžíce strouhaného kokosu
-
1 kůra z pomeranče (nastrouhaná)
-
300 ml zakysané smetany
-
1 – 2 lžíce rumu
-
2 lžíce cukru
-
směs na lívance v prášku
-
350 ml vody
Na rozehřátý plech nalijeme 2 lžíce vody a rozpustíme v nich pozvolna cukr. Přidáme kokos a pomerančovou kůru a směs přivedeme k varu. Povaříme, až vznikne karamel. Odstavíme a necháme ztuhnout.
Smetanu smícháme s rumem a cukrem.
Neoloupané banány podélně rozpůlíme a řezné plochy posypeme kokosovým karamelem, který jsme lžící naškrábali z plechu. Grilujeme, než se karamel rozpustí a zezlátne.
Dáme rozehřát pánev s trochou oleje a umícháme směs na lívance s vodou. Nalijeme naběračkou na pánev a smažíme po obou stranách dozlatova.
Banány servírujeme s lívanci a rumovou smetanou.