Večeře s Aha! Což takhle dát si... Rybí karbanátky s chilli a kukuřicí
Chystáte se grilovat? Pak máme pro vás další z originálních receptů na zahradní párty. Dnes je to recept na rybí karbanátky s chilli a kukuřicí. Jedním ze způsobů, jak vylepšit grilované pokrmy, můžou být tzv. dipy. Dip znamená v překladu ponořit, smočit nebo namáčet, proto se jednotlivé kusy servírovaných pokrmů namáčejí do připravených omáček neboli dipů.
Griluje: moderátor Pepa Libický
Pro 4 osoby Na karbanátky:
-
150 g bílé ryby/rybí filé/
-
200 g krabích tyčinek
-
80 g nakládané kukuřice (z konzervy)
-
1 malá červená čili paprička
-
2 jarní cibulky
-
1 vejce
-
1 lžíce thajské rybí omáčky
-
sůl, mletý černý pepř
-
olej na potření
Na dip
-
6 lžic olivového oleje
-
2 lžíce octa
-
1 čili paprička
Rybí filé a krabí maso nakrájíme nadrobno. Očistíme chilli papričku, odstraníme semínka a nakrájíme. Nakrájíme také jarní cibulku. Smícháme vše s vejcem. Na dip smícháme olej, ocet a najemno nakrájenou chilli papričku. Rybí karbanátky grilujeme dozlatova, nejlépe na předehřátém plechu. podáváme s dipem.