Večeře s Aha! Což takhle dát si... Rybí karbanátky s chilli a kukuřicí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Večeře s Aha! Což takhle dát si... Rybí karbanátky s chilli a kukuřicí

Fotografie
Fotografie (internal)

Chystáte se grilovat? Pak máme pro vás další z originálních receptů na zahradní párty. Dnes je to recept na rybí karbanátky s chilli a kukuřicí. Jedním ze způsobů, jak vylepšit grilované pokrmy, můžou být tzv. dipy. Dip znamená v překladu ponořit, smočit nebo namáčet, proto se jednotlivé kusy servírovaných pokrmů namáčejí do připravených omáček neboli dipů.

 

Griluje: moderátor Pepa Libický

Pro 4 osoby Na karbanátky:
  • 150 g bílé ryby/rybí filé/
  • 200 g krabích tyčinek
  • 80 g nakládané kukuřice (z konzervy)
  • 1 malá červená čili paprička
  • 2 jarní cibulky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce thajské rybí omáčky
  • sůl, mletý černý pepř
  • olej na potření
Na dip
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce octa
  • 1 čili paprička

Rybí filé a krabí maso nakrájíme nadrobno. Očistíme chilli papričku, odstraníme semínka a nakrájíme. Nakrájíme také jarní cibulku. Smícháme vše s vejcem. Na dip smícháme olej, ocet a najemno nakrájenou chilli papričku. Rybí karbanátky grilujeme dozlatova, nejlépe na předehřátém plechu. podáváme s dipem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.