Večeře s Aha! Což takhle dát si... Lilkové závitky s kozím sýrem a omáčkou raita!
Stačí vám dva lilky, trocha oleje, kozího sýra a šalvěje, a máte základ vynikajícího jídla pro dnešní den. Přinášíme vám totiž recept na lilkové závitky s kozím sýrem a omáčkou raita. A pokud chcete sledovat přípravu tohoto jídla naživo, můžete si večer pustit TV Barrandov.
Griluje: moderátor Pepa Libický
Párátka nebo špejle namočíme do vody. Lilky důkladně omyjeme, odřízneme konce a každý lilek nakrájíme cca na 8 plátků. Ty po obou stranách potřeme olejem a osolíme.
Při středním žáru grilujeme z každé strany 3 minuty, až změknou, pak je sundáme z grilu a necháme vychladnout.
Kozí sýr nakrájíme na plátky, na každý lilek položíme jeden kousek sýra. Plátek smotáme a upevníme párátkem nebo špejlí. Grilujeme ještě 4 minuty a při tom jedenkrát obrátíme.
Na raitu smícháme jogurt s česnekem, mátou a šalvějí. Ochutíme solí a pepřem.
Servírujeme závitky s raitou, můžeme dozdobit lístkem máty.
Pro 4 osoby
Na závitky:
-
2 lilky
-
4 lžíce olivového oleje na potření
-
175 g kozího sýra
-
3 lžíce čerstvě nasekané šalvěje
Na omáčku raita:
-
150 g jogurtu
-
2 nasekané stroužky česneku
-
4 lžíce čerstvě nasekané máty
-
sůl, mletý černý pepř
Moderátor Pepa Libický