Večeře s Aha! Což takhle dát si... Bůček s nádivkou. | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Večeře s Aha! Což takhle dát si... Bůček s nádivkou.

Dozlatova upečený bůček odlehčený nádivkou chutná výborně.
Dozlatova upečený bůček odlehčený nádivkou chutná výborně. (Česká televize, ara)

Máte už dost zaručeně zdravých a chutných jídel? Dnes pro vás máme recept na pořádnou a taky trošku nezdravou baštu – bůček. S přípravou výborné nádivky vám pomohou kulinářské hvězdy České televize Filip Sajler a Ondřej Slanina.

Vaří: Kluci v akci Filip Sajler a Ondřej Slanina.

Suroviny na 4 porce:

bůček

  • 600 g vepřového bůčku bez kosti
  • mletý pepř
  • sůl
  • 1 velká cibule
  • voda na podlití

nádivka

  • 3 plátky toustového chleba
  • 100 ml 33% smetany
  • 30 ml másla
  • olej
  • 1 malou cibuli
  • 2 vejce
  • hrst petrželky
  • muškátový oříšek
  • sůl

Příprava:

  • Do bůčku prořízneme kapsu, vrchní tuk nakrojíme do mřížky, opepříme a osolíme jej zevně i zevnitř.
  • Cibuli nakrájíme na klínky a vložíme ji do pekáče.
  • Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky, navlhčíme smetanou a rozpuštěným máslem.
  • Na oleji osmahneme na malé kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme ji k chlebu spolu s vejci a nasekanou petrželkou, ochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a solí. Vše dobře promícháme a směsí naplníme bůček.
  • Bůček sepneme jehlou, vložíme do pekáče na cibuli, podlijeme vodou a pečeme asi hodinu při 180 °C.
  • Zbudeli nám nádivka, vložíme ji do tukem vymazaných mističek a pečeme spolu s bůčkem. Podáváme s blanšírovanou karotkou nebo sezonní zeleninou.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.