Krevetový koktejl
Uvařte natvrdo křepelčí vajíčka a oloupejte je. V pánvi rozehřejte olej, vsypte do něj krevety, rychle je opečte a nasypte do studené mísy. Posypte je nasekanou petrželkou, solí, pepřem, citronovou šťávou a promíchejte.
POTŘEBUJETE:
■ 6 křepelčích vajíček
■ 1 lžíci oleje
■ 200 g krevet
■ zelenou petrželku
■ sůl
■ drcený pepř
■ 1 lžíci citronové šťávy
■ 1 ledový salát
■ 2 až 4 lžíce majonézy
■ 2 lžíce ušlehané šlehačky (lze vynechat)
■ na ozdobu kopr
■ limetku a rajčata
Do sklenic rozdělte natrhaný salát, na půlky nakrájená vajíčka a krevety. Rozmíchejte majonézu se solí, pepřem, lžící citronové šťávy a ušlehanou šlehačkou, rozdělte do pohárů, ozdobte, koprem, limetkou a rajčaty.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi