Vepřové medailonky s medem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vepřové medailonky s medem

Maso odblaňte, nakrájejte na medailonky, lehce je naklepejte, osolte, opepřete, obalte v hladké mouce a upečte z obou stran na pánvi na oleji. Když je téměř hotové, zalijte ho směsí připravenou z medu, koňaku, citronové šťávy, chilli koření a zázvoru, přidejte máslo a prohřejte.

POTŘEBUJETE:

■ 400 g vepřové panenky
■ sůl
■ pepř
■ 1 lžíci hladké mouky
■ 2 lžíce oleje
■ 2 lžíce koňaku
■ 2 lžíce citronové šťávy
■ špetku chilli koření
■ špetku mletého zázvoru
■ 1/2 lžíce másla
■ 1 větší pomeranč

Maso rozdělte na talíře, ve šťávě krátce prohřejte na kolečka nakrájený pomeranč, kolečka položte na jednotlivé porce a přelijte šťávou. Podávejte s bramborem nebo bramborovou kaší.

Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.