Vepřové medailonky s medem
Maso odblaňte, nakrájejte na medailonky, lehce je naklepejte, osolte, opepřete, obalte v hladké mouce a upečte z obou stran na pánvi na oleji. Když je téměř hotové, zalijte ho směsí připravenou z medu, koňaku, citronové šťávy, chilli koření a zázvoru, přidejte máslo a prohřejte.
POTŘEBUJETE:
■ 400 g vepřové panenky
■ sůl
■ pepř
■ 1 lžíci hladké mouky
■ 2 lžíce oleje
■ 2 lžíce koňaku
■ 2 lžíce citronové šťávy
■ špetku chilli koření
■ špetku mletého zázvoru
■ 1/2 lžíce másla
■ 1 větší pomeranč
Maso rozdělte na talíře, ve šťávě krátce prohřejte na kolečka nakrájený pomeranč, kolečka položte na jednotlivé porce a přelijte šťávou. Podávejte s bramborem nebo bramborovou kaší.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi