Kakaová bábovka s jablky
Jablka nahrubo nastrouháme a zakapeme šťávou z citronu. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme prosetou strouhankou. Žloutky utřeme s herou a cukrem do pěny, vmícháme jablka, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a skořicí.
POTŘEBUJETE:
■ 5 vajec
■ 300 g cukru
■ 180 g hery
■ 350 g polohrubé mouky
■ 1 prášek do pečiva
■ 2 lžíce kakaa
■ 1 lžičku skořice
■ 300 g jablek
■ 1 citron, máslo a strouhanku do formy
Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těstem naplníme formu, vložíme ji do předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 50 minut.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi