Červený květák s pečenými brambory

Květák vložte do vroucí vody, přidejte sůl, kmín a povařte téměř do měkka. Brambory dobře vydrhněte kartáčkem, uvařte do poloměkka, nakrájejte na kolečka a naskládejte do olejem vytřeného pekáčku. Osolte a zapečte dozlatova. V pánvi zpěňte na oleji drobně nakrájenou cibuli, pak česnek, vmíchejte kečup a na růžice rozebraný květák, společně krátce povařte a posypte jemně nasekanou petrželkou.
POTŘEBUJETE:
■ 1 květák
■ 1 malou cibuli
■ 4 stroužky česneku
■ 200 g kečupu
■ 4 lžíce oleje
■ sůl
■ pepř
■ zelenou petrželku
■ 600 g brambor
■ kmín
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi