Vařený čokoládový puding
Máslo ušlehejte s cukrem a žloutky. Polohrubou mouku rozmíchejte se 70 g nastrouhané čokolády, piškotovou strouhankou, kakaem a skořicí. Pak ušlehejte sníh z bílků, zašlehejte do něj cukr a polovinu sněhu opatrně vmíchejte do žloutkové pěny. Po lžících vmíchejte sypkou směs a nakonec opatrně zbylý sníh.
POTŘEBUJETE:
■ 100 g čokolády
■ 65 g másla
■ 40 g cukru
■ 4 vejce
■ 60 g polohrubé mouky
■ 30 g piškotové strouhanky
■ 1 lžičku kakaa
■ 1 lžičku skořice
■ 20 g másla
■ 4 lžíce višňového džemu
■ 2 lžíce třešňovice
Pudingovou formu vytřete máslem, naplňte a zakryjte poklicí či alobalem. Vložte do hrnce s horkou vodou, která by měla dosahovat do poloviny formy, a velmi zvolna vařte necelou hodinu. Vyjměte z vody, nechte krátce stát a vyklopte. Posypte zbylou čokoládou. Višňový džem rozehřejte se dvěma lžícemi vody a vmíchejte třešňovici. Jednotlivé porce přelévejte omáčkou.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi