Pečená kuřecí prsa v zelenině
Kuřecí prsíčka osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Zapékací mísu vytřete olejem, vložte maso, posypte sypkým bujónem, mírně podlijte a zakryté poklicí nebo alobalem pečte asi 30 minut. Odkryjte, přidejte máslo, hrášek, kukuřici a nakrájenou mrkev. Podle potřeby podlijte a dopečte do měkka.
POTŘEBUJETE:
■ 4 kuřecí prsní řízky
■ 1 lžičku sypkého zeleninového bujónu
■ 1 lžíci oleje
■ 25 g másla
■ 150 g hrášku
■ 150 g mrkve
■ 150 g kukuřice
■ sůl
■ pepř
■ 1 lžíci hladké mouky
Podávejte s vařenými bramborami nebo s pečivem.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi