Řecké rybí filé | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Řecké rybí filé

Porce ryby pokapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na pánvi rozehřejte olej, filé na něm rychle z obou stran opečte a přendejte do pekáčku. Do pánve přidejte nakrájené cibule, pak papriky, opečte, přidejte oloupaná, nakrájená rajčata.

POTŘEBUJETE:

■ 700 g rybího filé
■ šťávu z ½ citronu
■ sůl
■ pepř
■ hladkou mouku
■ 4 lžíce oleje
■ 2 cibule
■ 2 zelené papriky
■ 4 oloupaná rajčata
■ 2 cibulky s natí
■ 2 podrcené stroužky česneku
■ 12 oliv

Porce ryby pokapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na pánvi rozehřejte olej, filé na něm rychle z obou stran opečte a přendejte do pekáčku. Do pánve přidejte nakrájené cibule, pak papriky, opečte, přidejte oloupaná, nakrájená rajčata, nakrájené naťové cibulky, podrcený česnek, olivy, osolte podle chuti, prohřejte a nasypte na rybu. Vložte do vyhřáté trouby a krátce zapečte.

Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.