Řecké rybí filé
Porce ryby pokapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na pánvi rozehřejte olej, filé na něm rychle z obou stran opečte a přendejte do pekáčku. Do pánve přidejte nakrájené cibule, pak papriky, opečte, přidejte oloupaná, nakrájená rajčata.
POTŘEBUJETE:
■ 700 g rybího filé
■ šťávu z ½ citronu
■ sůl
■ pepř
■ hladkou mouku
■ 4 lžíce oleje
■ 2 cibule
■ 2 zelené papriky
■ 4 oloupaná rajčata
■ 2 cibulky s natí
■ 2 podrcené stroužky česneku
■ 12 oliv
Porce ryby pokapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Na pánvi rozehřejte olej, filé na něm rychle z obou stran opečte a přendejte do pekáčku. Do pánve přidejte nakrájené cibule, pak papriky, opečte, přidejte oloupaná, nakrájená rajčata, nakrájené naťové cibulky, podrcený česnek, olivy, osolte podle chuti, prohřejte a nasypte na rybu. Vložte do vyhřáté trouby a krátce zapečte.
Text a foto: Blanka a Jiří Poláčkovi