Terina s masem

Nakrájejte na kostičky 100 g kuřecího masa a 100 g libové kladenské slaniny a nechte stranou. Dalších 300 g kuřecího masa a 100 g kladenské slaniny drobně nakrájejte a rozmixujte se smetanou a vejcem, přidejte rozdrcený malý bobkový list, mletá nebo podrcená zrnka nového koření, půl lžičky tymiánu a lžíci zeleného pepře.
POTŘEBUJETE (na 4 porce):
■ 400 g kuřecích řízků
■ 200 g libové kladenské slaniny
■ 150 g sladké smetany (12procentní)
■ 1 vejce
■ 1 bobkový list
■ 2 zrnka nového koření
■ půl lžičky sušeného tymiánu
■ 1 lžíce zeleného pepře
■ sůl
■ 70 g zelených oliv
■ 70 g černých oliv
■ asi 10 tenkých plátků slaniny na vyložení formy
■ cherry rajčátka na ozdobu
Nakonec do směsi vmíchejte olivy a na kostičky nakrájené maso a slaninu. Porcelánovou nádobu vyložte tenkými plátky slaniny, naplňte směsí na povrch dejte také několik plátků slaniny, nádobu uzavřete poklicí nebo plátem alobalu, postavte do pekáče s vodou a zvolna pečte v troubě asi 60 minut při 180 °C. Nechte vychladnout. Podávejte s pečivem a cherry rajčaty.
Text a foto: Jiří a Blanka Poláčkovi