Koláč z listového těsta se špenátem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Koláč z listového těsta se špenátem

Rozválejte listové těsto, vyložte jím koláčovou formu i s okrajem. Spařte špenát vařící vodou, vychlaďte ho, vymačkejte přebytečnou tekutinu a nakrájejte nadrobno. V misce rozmíchejte tři vejce s lučinou, špetkou soli a pepře a vmíchejte špenát.

POTŘEBUJETE (na 4 porce):

■ 300 g listového těsta
■ 250 g čerstvého špenátu
■ 3 vejce
■ 200 g lučiny
■ 100 g eidamu
■ 100 g plátkové šunky
■ 2 lžíce jemně nastrouhaného parmezánu
■ sůl a pepř

Směs dejte do koláčové formy na těsto. Nastrouhejte eidam, polovinu nasypte na špenát, pokryjte plátky šunky, posypte zbylým sýrem, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 40 minut. Upečený posypte jemně nastrouhaným parmezánem. Podávejte teplý, nebo studený.

Text a foto: Jiří a Blanka Poláčkovi

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.