Koláč z listového těsta se špenátem
Rozválejte listové těsto, vyložte jím koláčovou formu i s okrajem. Spařte špenát vařící vodou, vychlaďte ho, vymačkejte přebytečnou tekutinu a nakrájejte nadrobno. V misce rozmíchejte tři vejce s lučinou, špetkou soli a pepře a vmíchejte špenát.
POTŘEBUJETE (na 4 porce):
■ 300 g listového těsta
■ 250 g čerstvého špenátu
■ 3 vejce
■ 200 g lučiny
■ 100 g eidamu
■ 100 g plátkové šunky
■ 2 lžíce jemně nastrouhaného parmezánu
■ sůl a pepř
Směs dejte do koláčové formy na těsto. Nastrouhejte eidam, polovinu nasypte na špenát, pokryjte plátky šunky, posypte zbylým sýrem, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 40 minut. Upečený posypte jemně nastrouhaným parmezánem. Podávejte teplý, nebo studený.
Text a foto: Jiří a Blanka Poláčkovi