Vánoční klasika: Houbový kuba podle Jany Remkové

Rok s rokem se sešel a opět se blíží čas vánočních svátků a s ním se nerozdělitelně pojí i čas pečení sladkých dobrůtek. Snad recept zaujme a možná doplní tradici vánočního kuchtění.
Houbový kuba podle Jany Remkové
Potřebujete:
½ hrnku krup, ½ hrnku sušených hub, 1 cibuli, olej, sůl, mletý pepř
Postup:
Kroupy uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a odložíme bokem. Cibuli nakrájíme nadrobno a na pánvi restujeme, až zesklovatí. Přidáme houby, které jsme si předem namočili (nejlépe přes noc) a spolu s cibulí ještě restujeme. Podlijeme troškou vody, přiklopíme a podusíme, aby houby změkly. Nakonec cibuli a houby smícháme s kroupami, podle potřeby osolíme, opepříme a dáme na cca 20 minut zapéct do trouby.