Oběd za 38 korun! Nejlevnější restaurace v celém Česku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Oběd za 38 korun! Nejlevnější restaurace v celém Česku!

Klienti si jídelnu nemohou vynachválit. Oběd stojí pár korun.
Klienti si jídelnu nemohou vynachválit. Oběd stojí pár korun. (pro Aha! – Michal Vlček)

ZLÍN – To jsou ceny! V restauraci uprostřed Zlína nabízejí obědy za 38 Kč. Za tyhle peníze klienti dostanou polévku, hlavní jídlo a čaj. Má to ale háček, tenhle ráj levného stravování není určený pro každého. Pustí do něj pouze lidi starší 60 let nebo zdravotně postižené.

„Můžeme být takhle levní jen díky dotacím. Jinak bychom se na tuto částku ani náhodou nedostali,“ připustila Vladimíra Vájová, vedoucí Domu služeb seniorům Zarámí, který jídelnu provozuje. „Klienty ale nelákáme jen nízkou cenou, ale hlavně chutným jídlem. Navíc se u nás nají každý den v roce.“

Strávníci si opravdu jídlo pochvalují. „Celý život jsem chodil do kantýny. Nebylo to špatné, ale tohle je mnohem lepší. Moc mi tady chutná,“ svěřil se Ladislav Hovorka, který je pravidelným návštěvníkem. „Takhle mi nenavaří ani dcera. Chodím sem moc ráda, pochutnám si a přitom neutratím,“ připojila se k chvále stařenka sedící u vedlejšího stolu.

Před vstupem do jídelny musí klienti projít přes vrátnici, jejíž pracovníci bez milosti vyhodí každého, kdo nesplňuje podmínky pro vstup, tedy příslušný věk nebo zdravotní stav. Kontrolu navíc usnadňuje fakt, že klientů je zatím pouze pár desítek. „Fungujeme teprve krátce, takže denně vaříme asi pro padesát lidí,“ prozradila Vájová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.