Sbírka na Lily zachránila rovnou tři kočičky: Čtenáři Aha! poslali 30 000 Kč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Sbírka na Lily zachránila rovnou tři kočičky: Čtenáři Aha! poslali 30 000 Kč!

Peníze stačily i na pomoc kočičí holce Mimi.
Peníze stačily i na pomoc kočičí holce Mimi. (Foto pro Aha! – Hana Janišová)

Že mají čtenáři Aha! srdce na pravém místě dokázali pomocí roční kočičce Lily (1). Pracovníci útulku potřebovali vybrat 5000 korun na její komplikovanou operaci. Nakonec se ale sešlo na účtu neuvěřitelných 30 000 korun, které poputují na záchranu dalších dvou nalezenců!

„Díky článku v Aha! o mourince Lily se nám sešlo skoro 30 tisíc, což jsou pro nás velké peníze. Takže nejen, že se nám zaplatila operace Lilynky a její následná léčba, ale dále jsme mohli uhradit další dvě operace,“ popsala Aha! Hana Janišová, jak s penězi útulek Kocour Felix v Klecanech naložil.

Kotě s kýlou

Před pár dny se do útulku dostalo i tříměsíční kočičí holka, které už nyní nikdo neřekne jinak než Mimi. Tu nejspíš na ulici srazilo auto, měla zlomenou kyčel. „Okamžitě musela na sál a lékaři jí nožičku zafixovali šrouby zvenčí. Kočička ale měla po operaci problémy s krmením,“ řekla Janišová. Ošetřovatelka zjistila, že příčinou by mohla být velká kýla a proto Mimi musela po dvou dnech podruhé na operaci.

Zlomená nožka

Na operaci nyní čeká i kocour se zlomenou nožičkou. „Díky čtenářům Aha! máme i na jeho operaci. Sice tak akorát, ale můžeme do toho jít. Díky vám se zachránili tři kočičky,“ dodala Hana Janišová z útulku.

Čeká na páníčka

I kočička Lily musela podstoupit dvě operace a tedy dvě narkózy! „Napřed jí veterinář zavedl sondu, aby mohla být krmena, podruhé musela na operaci hlavičky, aby mohla chodit. Velké zapouzdřený zánětlivé ložisko jí tlačilo na nervovou soustavu,“ vysvětlila Janišová. Kočička se podle ní nyní zotavuje a čeká na nového majitele.




Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.