Eva a Vašek: Objevili Kerndla! A pak... Podvod? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Eva a Vašek: Objevili Kerndla! A pak... Podvod?

Jazzman Laďa Kerndl tvrdí, že Eva a Vašek dnes na jeho prvním albu, které před lety vydalo jejich vydavatelství, parazitují!
Jazzman Laďa Kerndl tvrdí, že Eva a Vašek dnes na jeho prvním albu, které před lety vydalo jejich vydavatelství, parazitují! (Aha!: Marek Pátek)

ŽERNOVNÍK/BLANSKO – Neuvěřitelné! Raketovou a veleúspěšnou kariéru jazzmana Ladi Kerndla (61) kdysi odstartoval Václav Ševčík z teleshoppingového dua Eva a Vašek! Čím? Ševčík prý kdysi Kerndla přesvědčil, aby začal koncertovat, a dokonce mu ve svém vydavatelství Surf vydal jeho první album Jazzový dům!

Neuvěřitelné! Raketovou a veleúspěšnou kariéru jazzmana Ladi Kerndla (61) kdysi odstartoval Václav Ševčík z teleshoppingového dua Eva a Vašek! Čím? Ševčík prý kdysi Kerndla přesvědčil, aby začal koncertovat, a dokonce mu ve svém vydavatelství Surf vydal jeho první album Jazzový dům! Na dalším cédéčku zpíval nejen Kerndl, ale už i Vaškova přítelkyně Eva. Jenže poté se oba hudebníci rozkmotřili a dnes si nemohou přijít na jméno. A to přitom od sebe bydlí jenom pár kilometrů! Proč?´

„Cítím se podveden, nechci s ním mít už nikdy nic společného!“ hřímá dnes Kerndl na adresu Václava Ševčíka, hlavu teleshoppingového dua a nakladatelství Surf. „V roce 1995 jsem u nich vydal své první album Jazzový dům. To vzniklo ve spolupráci s Českým rozhlasem Brno, orchestrem Gustava Broma a Antonínem Julinou. Jsem na něj moc hrdý. Album sponzorovaly různé firmy, které jsem sehnal, jenže v roce 2001 pan Ševčík udělal reedici alba, všechny sponzory vymazal a obal CD zaplnil reklamami na svoji hospodu, vydavatelství a desky,“ stěžuje si Kerndl.

„Parazitují na tom albu a využili ho pro svoje promo. Přitom moje hudba nemá s tou jejich nic společného. Pochopil bych ještě, kdyby dělali reklamu swingu nebo jazzu. Kdybych na to měl čas, Ševčíka bych žaloval,“ dodává jazzman. Kromě něj Ševčík vydal v Surfu i několik dalších cédéček, třeba country hity v podání těžkotonážního moderátora Křížových výslechů Frekvence 1 Luboše Xavera Veselého.

„Ševčík Kerndla k vydání musel přemlouvat, Laďa si tehdy moc nevěřil. Má na tom albu také spoustu zásluh, proto si na něj může dát svoji reklamu,“ oponuje Kerndlovi zdroj deníku Aha! z vydavatelství Surf. Sám Václav Ševčík, který s Evou prodává statisíce desek a stal se velmi bohatým podnikatelem, je podle pracovníků svého vydavatelství celý týden na koncertním turné, a do uzávěrky nebyl k zastižení ani na mobilu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.