Tragický osud Moničky (2) - Nechtěla se najíst! Tak ji matka ubila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Tragický osud Moničky (2) - Nechtěla se najíst! Tak ji matka ubila!

Monika Kafková u včerejšího soudu.
Monika Kafková u včerejšího soudu. (: ČTK)

PLZEŇ – Svou malou dcerku Monika Kafková (25) ubila k smrti. Malá Monička (2) se podle matky loni v červnu počůrala a pak jí v poledne pětkrát odmítla odpovědět na otázku, jestli už bude jíst. Mlčení její dcerky ji rozlítilo tak, že ji začala tlouct.

Děvčátko poté zemřelo na těžké poranění mozku. Proces s krutou matkou začal včera u plzeňského krajského soudu. Hrozí jí za to až dvanáct let vězení.

Monika Kafková z Chrástu u Plzně včera u soudu téměř nemluvila, jen neustále hleděla na stůl před sebou. Ke svému činu, kdy dvouletou holčičku surově zbila, řekla: „Dostala jsem vztek. Dala jsem jí facku. Ona sklopila hlavu a začala brečet. Co bylo dál, nevím. Pak jsem se přistihla, jak leží na zemi, já jsem nad ní a mlátila jsem ji rukama do břicha.“ Po jedenácti dnech lékaři v oznámili, že děvčátko zemřelo na těžké poranění mozku.

Holčička se přitom v nemocnici objevila už dříve. Měsíc před zabitím ji matka několikrát udeřila do obličeje za to, že plakala. S modřinami a otokem v obličeji holčička skončila v nemocnici a pak rozhodnutím soudu v kojeneckém ústavu.

Policie obvinila matku z týrání dítěte a po dvou měsících byla odsouzena k podmíněnému trestu a musela se léčit u psychiatra.

Pak podepsala dokumenty, že souhlasí s adopcí své dcery. Později ale u soudu požádala, aby jí byla dcera svěřena zpátky do péče. Prý si vrácení dítěte přál její manžel.

Soud rozhodl, že žena může dítě dostat zpátky do péče. Děvčátko si Kafková odvezla domů a začala mu zase ubližovat. „Dítě opakovaně napadala, bila po celém těle a kousala. Způsobovala mu tím velmi silné bolesti,“ řekla žalobkyně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.