To je ale bestie! Znásilnil a rozčtvrtil svoji spolužačku (16) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

To je ale bestie! Znásilnil a rozčtvrtil svoji spolužačku (16)

Tomáši Beranovi hrozí za znásilnění a rozčtvrcení spolužačky doživotí.
Tomáši Beranovi hrozí za znásilnění a rozčtvrcení spolužačky doživotí.

PRAHA – Bestie se dostala před soud! Středočeský krajský soud začal projednávat případ Tomáše Berana (19), který podle obžaloby loni znásilnil, zavraždil a rozčtvrtil svou spolužačku Terezu (16) ze střední školy ve Středoklukách.


Za svůj obludný skutek může dostat 15 let kriminálu, nebo doživotí.

Hrůzný čin se stal loni v noci z 26. na 27. října v Malých Číčovicích u Prahy, kde obžalovaný společně se svou obětí a dalšími kamarády popíjel v hospodě. Spolužačku Terezu nejdříve znásilnil, přitom ji škrtil holýma rukama, potom i koženým opaskem. Následně jí strčil hlavu do potoka a utopil ji. O dva dny později se ale rozhodl, že musí tělo mladé dívky zlikvidovat a zahladit po sobě stopy. „Tělo proto nožem a sekyrou rozčtvrtil a ostatky zahrabal na poli,“ sdělil mluvčí středočeské policie. Kriminalisté 6. listopadu našli nejdříve lidskou ruku, později pak nalezli rovněž hlavu, tělo a část nohy. Některé ostatky zavražděné dívky se ale nepodařilo najít, patrně je z pole odtáhla lesní zvěř. Jako motiv uvedl Beran ve své původní výpovědi, že když doprovázel Terezu domů, napadla jej filozofická otázka, jaké to je zabít druhého člověka. Policistům pak způsob vraždy do protokolu detailně popsal.

Beran ale včera u soudu svou vinu popíral. Původně se ve výpovědi na policii k vraždě a znásilnění doznal, téměř vzápětí ale začal vinu svalovat také na jednoho ze svých kamarádů, údajného narkomana Radka Totha, který si podle Berana před vraždou píchl pervitin. Toho policie vyšetřovala a určitou dobu i podezírala z toho, že měl Beranovi pomáhat s odstraněním dívčina těla. Nakonec se ale ukázalo, že se Beran chce jen zbavit vlastní viny. Podle včerejší výpovědi měl Toth Beranovi údajně také vyhrožovat, že fyzicky ublíží jeho těhotné přítelkyni.

Podle soudních znalců trpí Tomáš Beran sexuální poruchou se sklony k sadomasochismu a v době vraždy měl podle nich podstatně snížené ovládací schopnosti, přesto ale nebyl ve stavu, kdy by si nemohl být zcela přesně vědom toho, co dělá. Sám Beran uvedl, že byl pod vlivem alkoholu a drog, pil prý víno a kouřil marihuanové cigarety.


Autor: (ab, ČTK)
Foto: ČTK

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.