Chystáte se na dovolenou do zahraničí? Pojistěte se na cesty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Chystáte se na dovolenou do zahraničí? Pojistěte se na cesty!

 (Profimedia.cz)

Sezona dovolených v zahraničí začíná. Jenže co dělat, když se nám na cestách něco stane? Běžné zdravotní pojištění – kartička »Evropský průkaz zdravotního pojištění«, s níž se prokazujeme u lékaře v Česku – dnes platí i v evropských zemích. I přesto musíte často počítat s tím, že při ošetření v zahraničí budete muset sáhnout po peněžence. Mnohdy se tak vyplatí sjednat cestovní pojištění...

Kartička pojišťovny - cena: 0 Kč (vydává se automaticky)

● Zdravotní pojišťovna vám zaplatí ošetření v zahraničí jen do výše, kolik by stála doma!

● Musíte počítat s tím, že si vždy sami zaplatíte rozdíl mezi cenou ošetření v Česku a v zahraničí.

● Počítejte s tím, že i jinde se platí »regulační poplatky«, tzv. spoluúčast. Tuto částku si taky budete muset hradit sami.

● Nebudeteli v ohrožení života, soukromí lékaři vás v zahraničí ošetřit nemusí. Nebo budou velice drazí! Chtějte proto vždy tzv. státního lékaře anebo se nechte odvézt do státního zdravotního zařízení (veřejná nemocnice).

● Hotelového lékaře si obvykle budete muset zaplatit ze svého.

Komerční cestovní pojištění - cena: od 10 Kč za den

● Záleží na typu pojištění, které si sjednáte. Pojišťovny nabízejí různě vysoké úhrady, které můžete v zahraničí u doktora vyčerpat.

● Počítejte s tím, že mnohdy budete muset léčení zaplatit na místě sami a částku vám proplatí pojišťovna na základě předložených faktur.

● Pojišťovny nabízí asistenční službu, která vás po telefonu může nasměrovat na nejbližšího lékaře, s nímž má uzavřené smlouvy. Platit tak nebudete muset nic.

● Sjednáte ho i v den odjezdu na dovolenou, buď na pobočce pojišťovny, po telefonu nebo přes internet.

● Druh cestovního pojištění si zvolíte na základě toho, na jaké sporty nebo aktivity se chystáte, nebo zda pojedete autem nebo poletíte.

Přečtěte si
mrazkova@tiscali.cz
23. 1. 2019 • 05:37

Tak tento článek mi opravdu moc pomohl. Díky mockrát. Se zařizováním cestovního pojištění nemám moc zkušeností, ale brzy se chystám vydat na hory a řekla jsem si, že by možná nebylo špatné se pojistit. Dívala jsem se na nabídky různých pojišťoven a zatím se mi asi nejvíce líbí to, co nabízí https://www.ervpojistovna.cz/

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.